Başkan Neçirvan Barzani, Irak Cumhurbaşkanı Latif Reşid ile görüştü

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ve Irak Cumhurbaşkanı Latif Reşid arasında yapılan görüşmede Bağdat ile Erbil arasında petrol ihracatının başlatılmasına ilişkin anlaşma “olumlu bir adım” olarak değerlendirildi.

Başkan Neçirvan Barzani, Irak Cumhurbaşkanı Latif Reşid ile görüştü

Başkan Neçirvan Barzani, Bağdat’ta Irak Cumhurbaşkanı Latif Reşid ile güvenlik, siyasi gelişmeler ve Irak bütçe tasarısını görüşmek üzere Bağdat'ta bir araya geldi.

Başkanlıktan yapılan açıklamaya göre görüşmede iki taraf, Kürdistan Bölgesi ile Irak hükümetleri arasında petrol ihracatının yeniden başlamasına yönelik varılan anlaşmayı tüm Irak'ın çıkarına olumlu bir adım olarak nitelendirdi ve Bağdat ile Erbil arasındaki diğer sorunların çözülmesinin önünü açacağına dair umutlarını dile getirdi.

Irak'taki siyasi ve güvenlik durumunun da ele alındığı görüşmede taraflar Irak'ta istikrar ve egemenliğin sürdürülmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca sorunları doğru şekilde çözmünde anlayış ve diyaloğun önemine dikkat çekildi.

Görüşmede ayrıca Irak bütçe tasarısı, Irak'ın komşu ülkeler ve bölge ile ilişkileri, ortak çıkarları ilgilendiren diğer konular ele alındı.