Iraklı Şii gruplar İsrail’de havalimanına İHA ile saldırdı

İsrail'in Tel Aviv yakınlarındaki en büyük havalimanı Ben Gurion'a İHA saldırısı düzenlendi. Saldırıyı Irak'ta İslami Direniş üstlendi.

Iraklı Şii gruplar İsrail’de havalimanına İHA ile saldırdı

İran’ın desteklediği Şii grupların oluşturduğu “Irak'ta İslami Direniş” Tel Aviv yakınlarındaki Ben Gurion Havalimanı’na drone ile saldırı düzenlediğini açıkladı.

Açıklamada, "11 Mart 2024 Pazartesi akşamı, Siyonist rejimin Ben-Gurion Havalimanı'na insansız hava aracı ile saldırısı düzenledik. Direnişin taarruzunun ikinci aşamasını tamamlayacağımıza, Gazze'deki kardeşlerimizin zaferi ve Filistin'de sivillere yönelik katliama yanıt olarak düşman mevzilerini hedef almaya devam edeceğiz" denildi.

Grup, bu saldırı ile birlikte bir ay içerisinde İsrail'e yönelik yedi saldırı düzenlendiğini duyurdu.

Bunlar arasında Hayfa rafinerisi, Kuzey Golan, Roshbina havalimanı, Kiryat Shmuna, Hayfa havalimanı ve Hayfa havaalanına saldırıları da yer alıyor.

İran devlet televizyonu Press TV de saldırıyı "Irak direnişi İsrail'in ana havaalanını insansız hava aracıyla vurdu" başlıklı haberiyle doğrularken, haber metninde şu ifadelere yer verdi:

"Irak'taki İslami Direniş, ABD destekli İsrail savaşına katlanan Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilere verdiği desteği sürdürmek amacıyla İsrail rejiminin ana havaalanını vurdu. Direniş, açıklamaya, uçağın belirlenen hedefin üzerine ulaştığında mermi fırlattığını gösteren operasyonun görüntülerini de ekledi."

İslami Direniş sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda saldırıda kullanılan drone’a ait görüntülere yer verdi.