Başkan Neçirvan Barzani, Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisini kabul etti

Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Ali Rıza Güney, ülkesinin Kürdistan Bölgesi petrolünün Ceyhan Limanı üzerinden ihracatının başlatılması konusunda hazır olduğunu yineledi.

Başkan Neçirvan Barzani, Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisini kabul etti

Başkan Neçirvan Barzani Erbil'deki konutunda Türkiye'nin Bağdat Büyükelçisi Ali Rıza Güney ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Kürdistan Bölgesi Başkanlığından yapılan açıklamaya göre görüşmede iki taraf, Türkiye'nin Irak ve Kürdistan Bölgesi ile özellikle de ticaret ve ekonomi alanlarındaki iyi ilişkiler ile işbirliğinin devam ettirilmesi ve geliştirilmesine vurgu yaptı.

Kürdistan Bölgesi'nin petrol ihracatıyla ilgili olarak da Türkiye Büyükelçisi, ülkesinin ihracata hazır olduğunu yineledi.

Bu bağlamda Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Türkiye'ye bu tutumundan dolayı teşekkür ederek, Erbil ve Bağdat'ın şu anda bu amaçla teknik görüşmelerde bulunduğunu sözlerine ekledi.

Toplantıda ayrıca Irak ve Kürdistan Bölgesi'ndeki son durum, Erbil-Bağdat ilişkileri, Irak ve Kürdistan Bölgesi'ndeki etnik-dini toplulukların durumu ve genel olarak bölgedeki son gelişmeler de ele alındı.

Toplantıda Erbil Konsolosu Mevlüt Mehmet Yakut da hazır bulundu.

Foto: Kürdistan Bölgesi Başkanlık Ofisi