Mesrur Barzani'den seçimlerden sonra ilk açıklama

Başbakan Mesrur Barzani, “Kürdistan Parlamentosu altıncı dönem seçimlerindeki başarı, Kürdistan Bölgesi'nin bir başka demokrasi sınavındaki zaferiydi” dedi.

Mesrur Barzani'den seçimlerden sonra ilk açıklama

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, Kürdistan Parlamento seçimleri için oy verme işlemlerinin tamamlanmasının ardından X hesabından bir mesaj yayımladı.

“Kürdistan Parlamentosu altıncı dönem seçimlerindeki başarı, Kürdistan Bölgesi'nin bir başka demokrasi sınavındaki zaferiydi” diyen Barzani, bu vesile ile Kürdistan Bölgesi’ndeki tüm vatandaşlara teşekkür etti.

Seçimin güvenliği için emek veren güvenlik güçlerine de teşekkür eden Mesrur Barzani, seçime katılan taraflara da sürecin başarısı için sergiledikleri işbirliği için şükranlarını sundu.

Başbakan Mesrur Barzani, “Vefalı vatandaşlarımızın desteğiyle Kürdistan Bölgesi'nin barış, refah, birlik ve kalkınması için Kürdistan Bölgesi 10’uncu kabinesinin en kısa sürede hizmete başlamasını ümit ediyorum” ifadelerini kullandı.

Kürdistan Bölgesi’nde 2 milyondan fazla seçmenin oy kullanma hakkının bulunduğu 6’ıncı dönem parlamento seçimleri için oy kullanma işlemi saat 18.00'de sona erdi.

Irak Bağımsız Yüksek Seçim Komisyonu tarafından denetlenen seçimlerde 368'i kadın olmak üzere 1191 aday yarıştı.

Kürdistan Parlamentosu’nda toplamda 5’i Türkmenler, Hristiyanlar ve Ermenilere ayrılan kota olmak üzere 100 sandalye bulunuyor.