Başkent Erbil'de '1 Şubat Şehitleri' anıldı

Kürdistan Bölgesi'nin başkenti Erbil’de, 19 yıl önce Kurban Bayramı’nda KDP ve YNK'nin Erbil merkez binalarını hedef alan intihar saldırılarda şehit düşen 103 kişi, düzenlenen törenle anıldı.

Başkent Erbil'de '1 Şubat Şehitleri' anıldı
1 Şubat 2004’te Kurban Bayramının ilk gününde, Kürdistan Demokrat Partisi (KDP) ile Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin (YNK) parti merkez binalarına eş zamanlı intihar saldırıları düzenlendi.
 
Saldırganlar, geleneksel olarak parti merkez binalarında parti kadroları ile halkın bayramlaşma merasimini fırsat bilerek parti merkez binalarına gelerek bu saldırıyı gerçekleştirdi.
 
Saldırıda her iki partiden, aralarında üst düzey yöneticilerin de bulunduğu 103 kişi şehit düşmüş, 246 kişi de yaralanmıştı. Şehitler için bugün Erbil’deki Sami Abdurrahman Parkı’ndaki Şehitler Anıtı’nın önünde bir anma töreni düzenlendi.
 
Törene Başbakan Mesrur Barzani, Kürdistan Parlamentosu Başkanı Rewaz Fayeq, Kürdistan Bölgesi Başkan Yardımcısı Mustafa Seyid Kadir, bakanlar, hükümet ve parti yetkilileri ile şehit yakınları katıldı.
 
Şehitlerin anısına bir dakikalık saygı duruşunun ardından Başbakan Barzani, Şehitler Anıtına çelenk bırakarak dua etti.
 
Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani de, yayımladığı mesajda 1 Şubat Şehitlerini andı.
 
Barzani, “Birlik ve beraberlik ile şehitlerin rüya ve amaçlarını gerçekleştirelim, birlikte Kürdistan’a hizmet edelim” dedi.