İngiliz Bakan: Kürdistan Bölgesi’nin güçlü destekçisiyiz

İngiltere'nin Ortadoğu'dan Sorumlu Devlet Bakanı James Cleverly, İngiltere’nin Kürdistan Bölgesi hükümeti ve halkının güçlü bir destekçisi olduğunu söyledi.

İngiliz Bakan: Kürdistan Bölgesi’nin güçlü destekçisiyiz

Başkent Erbil’de basın toplantısı düzenleyen İngiltere'nin Ortadoğu'dan Sorumlu Devlet Bakanı James Cleverly, Kürdistan Bölgesi’nde Peşmerge konusunda reform olmasını önemsediklerini belirtti.

DAİŞ’le mücadelede Kürdistan Bölgesi’ni desteklediklerini kaydeden Cleverly, DAİŞ’in Peşmerge tarafından yenilgiye uğratılmasının İngiltere halkı ve İngiliz parlamentosu nezdinde Kürdistan halkına karşı büyük bir saygı oluşturduğunu ifade etti.

Erbil ile Bağdat arasındaki sorunlara da değinen Cleverly, Kürdistan Bölgesi ile Irak hükümetlerinin bütçe ve maaşlar konusunda bir anlaşmaya varması gerektiğini vurgulayarak, bu anlaşmanın diğer anlaşmazlık konularında anlaşmaya varmanın başlangıcı olması gerektiğini dile getirdi.

Bağdat’ta konuştukları konuları Erbil’deki yetkililerle de müzakere ettiklerini kaydeden İngiliz Bakan, “İngiltere, Kürdistan halkının tarihi dostu ve Kürdistan Bölgesi hükümetinin güçlü destekçisi” dedi.

İngiliz yatırımcılar için Kürdistan Bölgesi’nde çok iyi imkanlar olduğunu vurgulayan Cleverly, Kürdistan Bölgesi’nde İngiliz şirketlerin yatırımlarının olduğunu ve bu yatırımların daha da artacağını ifade etti.

Kürdistan Bölgesi’nde özgür medyanın oluşunun önemine vurgu yapan Cleverly, Iraklı Şii milis grupların saldırıları, Iraklı protestocuların kaçırılması ve DAİŞ’in artan hareketliliğiyle ilgili de değerlendirmelerde bulundu.

/ K24