Peşmerge Bakanlığı: Ortak tugaylar için güçlerimiz hazır

Peşmerge Bakan Yardımcısı Serbest Lezgin, ortak 2 tugayın örgütlendirilmesi ve silahlandırılmasına ilişkin çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Peşmerge Bakanlığı: Ortak tugaylar için güçlerimiz hazır

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Peşmerge Bakan Yardımcısı Serbest Lezgin,  “IŞİD teröristleri Kerkük, Xaneqîn, Diyala, Selahaddin, Enbar ve batı Musul’da her geçen gün terör saldırılarını arttırıyorlar” dedi.  

Koalisyon, Kürdistan Bölgesi ve Irak’ın IŞİD’in yeniden tehdit oluşturduğuna dair hemfikir olduklarını belirten Serbest Lezgin, “Buna karşı Irak ordusu ve Peşmerge Güçleri arasında oluşturulacak işbirliği ile mücadele edilmesi gerekmektedir” ifadelerini kullandı.

Irak ve Peşmerge Güçleri’nden oluşacak 2 tugayın örgütlendirilmesine ilişkin ise Peşmerge Bakan Yardımcısı Serbest Lezgin şunları dile getirdi: “Ortak 2 tugayın örgütlenmesine ilişkin Erbil ve Bağdat arasında görüşmelerde önemli mesafe kaydedildi. Güçler hazır, sadece silahlandırılmaları ve maaşları konusu kaldı. Peşmerge Bakanlığı olarak oluşturulacak ortak tugaylar için güçleri hazırladık.”