Mesrur Barzani: Adil bir çözüme hazır olduğunda Bağdat’ı ziyaret edebilirim

Mesrur Barzani: Adil bir çözüme hazır olduğunda Bağdat’ı ziyaret edebilirim

Başbakan Mesrur Barzani, Irak Hükümeti’nin Kürdistan Hükümeti ile aralarındaki sorunların adil bir şekilde çözümü için hazır oldukları her vakitte kendisinin de Bağdat’ı ziyaret etmeye hazır olduğunu söyledi.

Başbakan Mesrur Barzani, İngiltere’nin Bağdat Büyükelçisi Stephen Hickey ile görüştü.

İngiltere’nin Erbil Başkonsolosu James Thornton'un da katıldığı görüşmede, İngiltere ile Kürdistan Bölgesi arasındaki ilişkilerin geliştirilmesinin yanı sıra Erbil ile Bağdat arasındaki sorunların çözümü konuşuldu.

Görüşmede, Irak Hükümeti ile Kürdistan Bölgesi Hükümeti arasındaki ilişkilere değinen Başbakan, “Biz tüm sorunların anayasa çerçevesinde çözüme kavuşması temelinde Mustafa Kazimi hükümetini destekliyoruz. Federal Irak Hükümeti’ndeki kardeşlerimizin adil bir şekilde aramızdaki sorunların çözümü için hazır oldukları her vakitte Bağdat’a gitmeye hazırım” dedi.

İngiltere’nin Bağdat Büyükelçisi ise, ülkesinin Kürdistan Bölgesi ile Irak hükümetleri arasındaki sorunların anayasa temelinde çözümü için destek olmaya hazır olduğunu vurgulayarak, “Irak ve Kürdistan Bölgesi’ni dost ve müttefikimiz olarak biliyoruz. Bu zorlu süreçte destek olmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

 

K24