Bingöl’de çekilen kısa film Berlin’de finalist oldu!

Yönetmenliğini Abdurrahim Karabulut ve Mahsun Celayir’in yaptığı Kurmanci ve Zazaki olan “Dıstan” adlı kısa film Berlin’de düzenlenen Berlin Kurdish Film Festivali’nde finalist oldu.

Bingöl’de çekilen kısa film Berlin’de finalist oldu!

Festivale dair konuşan Yönetmen Mahsun Celayir, “Dıstan, Doğu kadınlarının tarihsel ve dramatik hikayesini anlatan bir film. Kürtçe ve Zazaca dillerinde Bingöl’ün dağ köylerinde çektiğimiz bir film” dedi.

Celayir, “Hikayesi ve diliyle tamamen Bingöl’e ait bir filmin Berlin’de önemli bir festivale kabul edilmesi bizim için oldukça motive edici oldu” diye ekledi.

Berlin Kürt Film Festivali bu yıl 13'üncüsüyle Kürt bölgelerinden ve diasporadan genç sinemacıları ve yeni yetenekleri teşvik etmeyi ve desteklemeyi amaçlıyor.

Rekabetçi olmayan kısa film, belgesel ve uzun metrajlı film bölümlerinin yanı sıra, rekabetçi kısa film bölümü özellikle gelecek vaat eden sinemacıları tanıtmayı ve onların çalışmalarını daha görünür kılmayı amaçlıyor.

Rekabetçi kısa film bölümünde, dünyanın dört bir yanından Kürt film yapımcılarının eserlerinin yanı sıra, yabancı yapımcıların Kürt temalarını işleyen etkileyici çalışmaları da yer alıyor.