Blinken: 'Başkan Biden Erbil’e yönelik saldırıyı ciddi bir tehdit olarak görüyor'

Başbakan Mesrur Barzani ile görüşen ABD Dışişleri Bakanı Blinken, ABD ve Başkan Joe Biden'ın Kürdistan Bölgesi'ne yönelik bu saldırıları ciddi bir tehdit olarak gördüğünü belirterek, bölgede güvenlik ve istikrarın korunması için gerekli çabayı göstereceklerini söyledi.

Blinken: 'Başkan Biden Erbil’e yönelik saldırıyı ciddi bir tehdit olarak görüyor'

Kürdistan Bölgesi Başbakanı Mesrur Barzani, Davos’ta ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile bir araya geldi.

Görüşmenin başında Erbil’e yönelik saldırıyı şiddetle kınayan Blinken, bunun “Irak'ın egemenliğinin açık bir ihlali” olduğunu söyledi.

Bakan Blinken, ülkesi adına kurbanların ailelerine taziyelerini iletti.

Blinken, ABD ve Başkan Joe Biden'ın Kürdistan Bölgesi'ne yönelik bu saldırıları ciddi bir tehdit olarak gördüklerini, bölgede güvenlik ve istikrarın korunması için gerekli çabayı göstereceklerini vurguladı.

ABD Dışişleri Bakanı ayrıca Başkan Mesud Barzani'ye selamlarını iletti.

Başbakan Mesrur Barzani de bu saldırıların haksız olduğuna vurgu yaparak uluslararası toplumun buna karşı artık sessiz kalmaması gerektiğini belirtti.

Görüşmede, Kürdistan Bölgesi ile federal hükümet arasındaki sorunların çözülmesi ve Kürdistan Bölgesi’nin anayasal haklarının sağlanmasının önemi de ele alındı.

İran Devrim Muhafızları tarafından dün gece başkent Erbil’de çeşitli noktalara 11 balistik füze ile saldırı düzenledi.

Saldırılarda Kürt iş insanı Peşrew Dizayi, 25 Ocak'ta bir yaşına basacak olan kızı Jina Dizayi, evde misafir olarak bulunan ancak Bağdat’ta ikamet eden Iraklı iş insanı Kerem Mikhail ile Filipinler vatandaşı bir çalışan yaşamını yitirdi, 16 kişi de yaralandı.