Sudani: İran, aralarında çocukların da bulunduğu Kürd aileyi katletti

Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, İran'ın Erbil saldırısını "düşmanca" şeklinde nitelendirerek, "Bu eylem kesinlikle Irak ile İran arasındaki güçlü ilişkiyi baltalayan tehlikeli bir gelişmedir." dedi.

Sudani: İran, aralarında çocukların da bulunduğu Kürd aileyi katletti

Irak resmi haber ajansı INA'ya göre Sudani, Dünya Ekonomik Forumu'na katılmak üzere gittiği İsviçre'nin Davos kasabasında Bloomberg'e açıklamalarda bulundu.

İran'ın Erbil saldırısıyla ilgili Sudani, "İran'ın Erbil'deki saldırısı, Irak'a yönelik yerleşim bölgesini hedef alan açık ve düşmanca bir saldırı eylemiydi. Bunun kurbanları, çocuklar da dahil olmak üzere Iraklı bir Kürd aileydi. Bu tehlikeli eylem kesinlikle Irak ile İran arasındaki güçlü ilişkiyi baltalayan tehlikeli bir gelişmedir" ifadelerini kullandı.

Sudani, Irak hükümetinin, ulusal egemenlik ilkesi çerçevesinde, her türlü diplomatik ve hukuki tedbiri alma hakkına sahip olduğunu kaydetti.

İran Devrim Muhafızları tarafından dün gece başkent Erbil’de çeşitli noktalara 11 balistik füze ile saldırı düzenledi.

Saldırılarda Kürt iş insanı Peşrew Dizayi, 25 Ocak'ta bir yaşına basacak olan kızı Jina Dizayi, evde misafir olarak bulunan ancak Bağdat’ta ikamet eden Iraklı iş insanı Kerem Mikhail ile Filipinler vatandaşı bir çalışan yaşamını yitirdi, 16 kişi de yaralandı.