Irak Cumhurbaşkanı'ndan Türkiye'nin hava saldırılarına tepki: Türk hava saldırılarını kabul etmiyoruz

Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid, Türk savaş ucakları tarafından dün Kürdistan Bölgesi topraklarında hava saldırıları düzenlenmesini kabul etmediklerini söyledi. Reşid, sorunun çözümü için Ankara ile anlaşmaya varmayı umduğunu söyledi.

Irak Cumhurbaşkanı'ndan Türkiye'nin hava saldırılarına tepki: Türk hava saldırılarını kabul etmiyoruz

Türkiye, Ankara'da dün yaşanan bombalı saldırıyı üstlenmesinden kısa süre sonra, Kürdistan Bölgesi topraklarında PKK’lilerin bulunduğu noktalara hava saldırıları düzenledi.

Türkiye Savunma Bakanlığı, Metina, Hakurk, Kandil ve Gare bölgelerinde PKK'nin kullandığı mağaralar, barınaklar ve depolar olmak üzere 20 hedefin vurulduğunu açıladı.

Türkiye, Birleşmiş Milletler sözleşmesinin 51. maddesinden kaynaklanan meşru müdafaa hakları kapsamında yürütüldüğünü söylediği operasyonlarda son birkaç yıldır Kürdistan Bölgesi topraklarında PKK'ye karşı askeri operasyonlarını artırdı.

Reuters’in aktardığına göre Irak Cumhurbaşkanı Abdullatif Reşid, bugün yayınlanan bir demecinde, Irak'ın Türk hava saldırılarını veya Kürdistan Bölgesi’ndeki Türk üslerinin varlığını kabul etmediğini ve sorunun çözümü için Ankara ile anlaşmaya varmayı umduğunu söyledi.

Ankara’da Atatürk Bulvarı'na düzenlenen saldırı 2016'dan bu yana Ankara'da düzenlenen ilk bombalı saldırı oldu.

PKK'ye yakın ANF haber sitesi saldırıyı PKK’nin silahlı kanadı HPG’ye bağlı “Ölümsüzler Taburu” birliğinden bir ekibin gerçekleştirdiğini aktardı. Haberde saldırının “Rojhat Zilan” ve “Erdal Şahin” kod adlı kişiler tarafından gerçekleştirildiği bilgisine yer verildi.