BM Genel Sekreteri Guterres’ten Newroz mesajı

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, Newroz Bayramı münasebetiyle yayınladığı tebrik mesajında, Newroz’un herkese barış ve huzur getirmesini diledi.

BM Genel Sekreteri Guterres’ten Newroz mesajı

Guterres, Newroz Bayramı münasebetiyle yayınladığı tebrik mesajında, “Sevgili dostlar, Newroz yeni bir başlangıcın kutlamasıdır. Yeni yılın başlangıcı, baharın gelişi ve doğanın yeniden doğuşudur” ifadelerini kullandı. 

Antonio Guterres mesajında, “Newroz kutlaması farklı nesillerden ve milletlerden milyonlarca insanı bir araya getiriyor. Bu zorlu dönemde Newroz diyaloğu, iyi komşuluğu ve uzlaşmayı teşvik ediyor” dedi. 

Guterres, “Bu kutlama Birleşmiş Milletler'in hedef ve değerlerini, insan haklarını ve insan onurunu güçlendirir. Dolayısıyla hepimiz Newroz'un ruhu ile doğru yola ilerleyelim. Anlaşmazlıkları çözme, birliği güçlendirme ve birbirimize destek olma gücünü bulalım” ifadelerinde bulundu.

BM Genel Sekreteri mesajın devamında, “Newroz'u kutlayan herkesi kutluyorum ve Newroz'un herkese huzur, sağlık ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum” ifadelerine yer verdi.