Bursaspor taraftarının Van'a girişi yasaklandı

Bursapor taraftarları pazar günü Vefa Group Vanspor karşılaşmasında kente alınmayacak. Van İl Spor Güvenlik Kurulu‘nun aldığı kararı duyuran Bursaspor, taraftarlarının kente ve stada alınmayacağını belirtti.

Bursaspor taraftarının Van'a girişi yasaklandı

TFF 2. Lig Beyaz Grupta mücadele eden Vefa Group Vanspor ile Bursaspor arasında 24 Aralık Pazar günü oynanacak maç önces Van İl Spor Güvenlik Kurulu, Bursasporlu taraftarların maça alınmamasına ve şehre girişlerinin sınırlanmasına karar verdi.

Bursaspor'un sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, "Van İl Spor Güvenlik Kurulu‘nun yapmış olduğu toplantıda alınan, Vefa Group Vanspor FK – Bursaspor müsabakasında 'Misafir seyircilerin alınmaması ve taraftarların şehre girişlerinin sınırlanması' kararı kulübümüze tebliğ edilmiştir.

Kulübümüze tebliğ edilen bu yazı neticesinde pazar günü oynayacağımız Vefa Group Vanspor FK maçına taraftarlarımızın girişi mümkün olmayacaktır" denildi.

Ne olmuştu?

 20 Aralık'ta Bursa'da oynanan Diyarbekirspor'un 2-0 öne geçmesinin ardından Bursasporlu oyuncular ve sahaya giren bazı kişiler Diyarbekirsporlu futbolculara saldırmıştı.

Maçın ardından soyunma odaları koridorunun girişinde de Bursasporlu futbolcular ve kulüp personeli Diyarbekirli futbolculara tekme ve yumruklarla ikinci kez saldırı düzenlemişti.

Mart ayında oynanan Amedspor-Bursaspor karşılaşmasından önce Amedspor'un konakladığı otelin önünde toplanan Bursaspor taraftarı, saatlerce ırkçı sloganlar atmış, Mehter Marşı okumuştu.

Maç sırasında ise tribünlerden sahaya kuru sıkı mermi ile kesici alet atılmış, Amedsporlu futbolcuları pet şişe yağmuruna tutulmuştu. Tribünlerde ise 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım’ın posterleri ile bölgede faili meçhul cinayetlerin simgesi olan beyaz Toros marka araçların posterleri açılmıştı.