Çatışmada 6 asker hayatını kaybetti: İsimleri belli oldu

Türkiye Milli Savunma Bakanlığı, Kürdistan Bölgesi topraklarında PKK’lilerle yaşanan çatışmada hayatını kaybeden askerlerin sayısının 6 olduğunu, 1 askerin de yaralandığını açıkladı.

Çatışmada 6 asker hayatını kaybetti: İsimleri belli oldu

Bakanlıktan yapılan açıklamada, 22 Aralık 2023 tarihinde PKK’lilerce yapılan saldırı ve akabinde yaşanan çatışmada yaralanan 4 askerden 3’ünün daha yaşamını yitirdiği belirtildi.

Açıklamada, söz konusu çatışmada 7 PKK’linin de hayatını kaybettiği, bölgede operasyonun sürdüğü kaydedildi.

Bazı yerel haber sitelerinde ise çatışmanın Hakkari'nin Derecik ilçesi Ortaklar (Bêsosin) bölgesinde, sınırın sıfır noktasında yaşandığı ve 2 korucunun da yaşamını yitirdiği belirtilmiş, ancak söz konusu haber doğrulanmamıştı.

Hayatını kaybeden askerlerin P. Tğm. Ramazan Günay, P. Uzm. Çvş. Mehmet Serinkan, P. Söz. Er Çağatay Erenoğlu, P. Söz.Er Yasin Karaca, P. Söz. Er Emre Taşkın, P. Uzm.Onb. İsmail Yazıcı oldukları kaydedildi.

Yaşamını yitiren askerler (Kaynak: Ekran alıntısı/MSB)

Piyade Teğmen Ramazan Günay'ın Afyonkarahisar nüfusuna, Piyade Uzman Çavuş Mehmet Serinkan'ın Denizli nüfusuna, Piyade Sözleşmeli Er Çağatay Erenoğlu'nun Sinop nüfusuna, Piyade Sözleşmeli Er Yasin Karaca'nın Tokat nüfusuna, Piyade Uzman Onbaşı İsmail Yazıcı'nın Gümüşhane nüfusuna ve Piyade Sözleşmeli Er Emre Taşkın'ın Malatya nüfusuna kayıtlı oldukları bildirildi.

Çatışmaya dair PKK kaynaklarından henüz bir açıklama yapılmadı.

Çatışma Hakurk’ta yaşandı

Öte yandan NTV'nin de geçtiği bilgilere göre, çatışma “Pençe-Kilit Operasyonu’nun” olduğu bölgenin en batısındaki Hakurk’un uç bölgesinde bir tepede konuşlu bulunan askerlerle yaşandı.

PKK’lilerin bölgedeki üs bölgelerini korumakla görevli unsurlara sızma girişiminde bulunduğu belirtildi.

Çatışmada uzun namlulu silahların yanısıra, roketatarlar ve el bombaları da kullanıldı.

Ayrıca bölgenin haftalardır kar altında olduğunu, çatışma sırasında kar fırtınası nedeniyle görüş mesafesinin bir kaç metreye indiği bildirildi.

/Rudaw