Celal Şengör taşınmaya karar verdi: İstanbul yıkılacak, yağma başlayacak!

Deprem uzmanı Prof. Dr. Celal Şengör İstanbul’dan neden taşınma kararı aldığını açıkladı. Şengör, olası bir depremde yıkımlar nedeniyle İstanbul’un kilitleneceğini, yangınlar çıkacağını ve kenti terk etmenin mümkün olmayacağını belirterek bu nedenle taşınma kararı aldığını söyledi.

Celal Şengör taşınmaya karar verdi: İstanbul yıkılacak, yağma başlayacak!

Gazeteci Fatih Altaylı’nın YouTube kanalına konuk olan Prof. Dr. Celal Şengör, Altaylı’nın “Neden İstanbul’dan taşınma kararı aldın?” sorusunu, “Ben Boğaz’da oturuyorum, kaçamam, yağma başlayacak, ırza geçmeler başlayacak, korkunç bir şey olacak. Benim derdim evim yıkılacak da ben kaçıyorum değil, İstanbul yıkılacak, sonra çok ciddi sıkıntılar başlayacak” diye cevapladı.

Taşınacağı ev Çanakkale’de olan Prof. Dr. Şengör, buradan da fay hattı geçtiğine dikkati çekerek, “Yalnız bazı aklı evveller diyorlar ki ‘aman efendim Celal hocanın kaçacağı yerde de faylar var’ ben bunu bilmiyor muyum, benim evimin önünden fay geçiyor, bu ev ona göre yapıldı” diye konuştu.

Depremden sonra kenti terk etmenin mümkün olamayacağını tekrarlayan Prof. Dr. Şengör, "Depremden sonra yangınlar çıkacak. Nereye kaçacaksın? Yağma başlayacak. İstanbul'da deprem oldu. Nişantaşı'nda yangınlar çıktı düşün. Herkes sokakta, nereye kaçacak? Nasıl kaçacak? Yemeğini nerden temin edecek, suyu nereden bulacak? Sen Nişantaşı'dan kaçamazsın. Ben de Anadolu Hisarı'ndan kaçamam. Benim derdim benim evim yıkılacak da ben kaçıyorum değil. İstanbul yıkılacak” ifadelerini kullanacak.

Prof. Dr. Celal Şengör olası İstanbul depreminin sonuçları hakkında daha önce yaptığı konuşmada, “60-70 bin bina tamamen çökmese de yıkılacak. Kurtarma çalışmaları için sokaklara girilemeyecek. Kente giren çıkan yolların önemli bir bölümü kullanılamaz hale gelecek, ortaya çıkacak kaos ortamında sağ kalanlar da günlerce belki haftalarca bloke olacak” demişti.