Fatih Erbakan: Yerel seçimlere kendi adaylarımızla gireceğiz

Yeniden Refah Partisi lideri Erbakan, “81 ilde kendi adaylarımızla seçime girme düşüncesi içerisindeyiz” açıklamasında bulundu.

Fatih Erbakan: Yerel seçimlere kendi adaylarımızla gireceğiz

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, genel merkezinde Aylık Olağan İl Başkanları Toplantısı öncesi gündeme yönelik açıklamalarda bulundu.

2024 Yerel Seçimlerine yönelik parti seçim işleri başkanlığının aday adaylığı başvurularını aldığını belirten Erbakan, 81 il, ilçe ve beldelerde seçime girme düşüncesinde olduklarını aktardı.

Erbakan, kısa bir süre içerisinde, Türkiye genelinde teşkilatlanmasının tamamlanması, bir seneden kısa sürede seçime girme hakkının parti tarafından elde edilmesi, iki büyük kongrenin gerçekleştirilmesi, 300 bine yakın üyenin kaydının yapılması ve 14 Mayıs’ta 21 sene aradan sonra Milli Görüş’ün meclise taşınarak ilk girdikleri seçimde 5 milletvekili çıkardıklarını söyleyerek, “Bütün bu adımlar atılırken tek kuruş devlet yardımı almadan, dış güçlerin desteğini arkamıza almadan, medya desteği olmadan, rüzgarlar estirilmeden adım adım zafere yürüdük. İman varsa imkan da var dedik. İlk girdiğimiz seçimde böyle önemli bir başarıyı ortaya koyduk. Türkiye siyasetinin anahtar partisi haline geldik” diye konuştu.

2024 Yerel Seçimleri ile ilgili yetkili kurumların konu üzerinde çalışmalarını yaptığını ve aday adaylarının mevcut olduğunu dile getiren Erbakan, şunları kaydetti:

“Aday belirlemesiyle ilgili seçim işleri başkanlığımız ve mahalli idareler başkanlığımız başvuruları alıyorlar. Şu anda aday adaylarımız mevcut. Bunların tabii değerlendirilmesi ve edilmesi sağlanacak. Şu anda bütün beldelerde, ilçelerde ve 81 ilde kendi adaylarımızla seçime girme düşüncesi içerisindeyiz. Bu yönde de hazırlıklarımızı en hızlı bir şekilde devam ettiriyoruz. Biraz evvel söylediğim gibi milletimiz gerçekten de 89’daki ve 94’teki Milli Görüş belediyeciliğini özlemiş durumdadır. O döneme sık sık atıf yapılmaktadır ve bu atıkların yapılması da son derece haklıdır. Yeniden o ruhla, o heyecanla milletimizi efsane hizmetlerle buluşturma kararlılığındayız.”