CHP ve İYİ Parti'den Erdoğan'ın "FETÖ, PKK teşebbüsleri" benzetmesine tepki

CHP ve İYİ Parti'den Erdoğan'ın "FETÖ, PKK teşebbüsleri" benzetmesine tepki

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP'li belediyelerin ekmek dağıtımı ve mali destek gibi yardım kampanyaları için "Bu tür teşebbüsler, özellikle FETÖ, PKK gibi örgütler tarafından denenmiştir" ifadelerini kullanmıştı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 20 Nisan'da gerçekleştirilen kabine toplantısı sonrası yaptığı açıklamada, CHP'li belediyelerin Kovid-19 salgını ile mücadele kapsamındaki çalışmalarını PKK ve FETÖ'nün eylemlerine benzetmesinin yankıları sürüyor.

Türkiye Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) ve İYİ Parti,  "Bu tür teşebbüsler, özellikle FETÖ PKK gibi örgütler tarafından denenmiştir" sözleri nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'a tepki gösterdi.  

"Onları bu sahaya kim sürdü ise bizi de o sürdü, bizi bu sahaya milletimiz, halkımız, seçmenimiz sürdü"

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda ve Halk TV'de katıldığı bir televizyon programında Erdoğan'ın sözlerini eleştirdi.

Yaşananları bir futbol maçına benzeten Özel, kendilerine kasıtlı olarak futbol oynatılmadığını yani siyaset yapmalarının engellenmeye çalışıldığını savundu:

Siyasette markaj olur ama bunların yaptığı markaj değil. Bunların yaptığı, topu ayağından almak, topu elinden alıp dışarı götürmek, 'Sen oynamayacaksın' demek. Onları bu sahaya kim sürdü ise bizi de o sürdü. Bizi bu sahaya milletimiz sürdü, halkımız sürdü, seçmenimiz sürdü. Ne dedi? 'İyi oynayın, güzel oynayın, benim gözüme ve gönlüme iyi gelecek işler yapın' dedi. Şimdi burada Süleyman Soylu başta olmak üzere, ama tabii ki hiçbir tutum ve davranış, saraydakinden, hani diyor ya 'şahsımdan' bağımsız değil. Partisinde de devlet yönetiminde de tek adam. Ondan habersiz kuş uçmuyor...