Coronavirus Updates Sayfası Kürdistan bayrağını paylaştı

Coronavirus Updates Sayfası Kürdistan bayrağını paylaştı

ABD merkezli çalışan ve dünya genelinde coronavirüs ile ilgili güncel bilgileri paylaşan “Coronavirus Updates” adlı Twitter sayfası, Kürdistan bayraklı fotoğraf ile Kürdistan Bölgesi’ndeki coronavirüs bilgilerini paylaştı.

Yeni tip coronavirüsü (Covid-19) görülen ülke ve bölgelerdeki yeni vakalara ilişkin verilerin paylaşıldığı ABD’deki “Coronavirus Updates” adlı Twitter sayfasında her ülke ile ilgili bilgiler paylaşırken ülkelerin bayrağı emoji olarak kullanılıyor.

Sayfada, Kürdistan Bölgesi hakkındaki bilgiler, Kürdistan için özel bir emoji olmadığı için, büyük bir Kürdistan bayrağı fotoğrafı ile paylaşıldı.

Paylaşımın yorum kısmında, “Kürtler için henüz bir emoji bayrağı yok. Bu nedenle Kürt bayrağını bir imge olarak yerleştirmeye karar verdik” açıklamasına yer verildi

Ayrıca, “Kürt halkının dağlardan başka dostu olduğunu her zaman aklınızda bulundurun” ifadeleri kullanıldı.

da bulundurun” ifadeleri kullanıldı.

View image on Twitter

Coronavirus Updates@group1crew

 (KRG/ Northern-Iraq)


Total death: 2
Total cases: 201
Total recovered: 62

Source: @Kurdistan
  

Bu paylaşımın ardından Ahmed Musa adlı aktivist, uluslararası kampanya platformu change.org üzerinden imza kampanyası başlattı.

Musa, gerekçe bölümünde, Kürdistan’ın Güney-Batı Asya'da tarihsel olarak Kürtlerin yaşadığı bölge olduğunu, hala bağımsız bir ülke olmadığını söyledi.

Kürdistan Bölgesi’nin Irak'ta belli özerkliğe sahip olmalsına rağmen hala Irak’a ait kodlarla tanındığını belirterek, bu nedenle Kürdistan Bayrağı’nın da Kürdistan için emoji olarak kullanılmasını istedi.