Başkan Neçirvan Barzani'den Erbain mesajı

Kürdistan Bölgesi Neçirvan Barzani, Hz. Hüseyin ve sahabelerinin şehit edilişinin kırkıncı günü vesilesiyle bir mesaj yayınladı. Barzani Irak’ın bugün İmam Hüseyin olayında hakikat uğruna fedakarlık ve asalet dolu derslerden ilham almaya ihtiyacı olduğunu söyledi.

Başkan Neçirvan Barzani'den Erbain mesajı

Neçirvan Barzani Twitter hesabı üzerinden Hz. Hüseyin ve 72 yakınının şehit edilişinin kırkıncı günü vesilesiyle yayınladığı mesajında Irak’ın “hakikat sözü uğruna fedakarlık ve asalet dolu” derslere her zamankinden daha fazla ihtiyacı olduğunu belirtti.

Barzani, Irak'ın tüm topluluklar arasında hoşgörü, bir arada yaşama ve toplumsal barış ilkelerini pekiştirmek için bu kıymetli değerlere ihtiyacı olduğunu vurgulayarak "Bu, insanlarımız için daha parlak bir gelecek ve nesillerimiz için daha iyi bir yaşam için gerekli” ifadelerini kullandı.

Şiilerin en önemli dini etkinliklerinden biri olan üçüncü Şii İmam Hz. Hüseyin'in şehit edilmesinin kırkına ilişkin düzenlenen Erbain merasimleri  Kerbela'da bugün düzenleniyor.

İmam Hüseyin, MS 680 tarihinde bazı sahabeleriyle birlikte Kerbela'da katledildi ve orada defnedildi. Kerbela Savaşı veya "Taf Olayı" olarak bilinen olay, İmam Hüseyin ve arkadaşlarının, o zamanlar Emevi devletinin "halifesi" olan Yezid bin Muawiye ordusuyla savaşının üçüncü günün öldürüldü.

Her yıl Hz. Hüseyin’in ölümünün kırkın için dünyanın dört bir yanındaki Şiiler Kerbela’ya yürüyor.

Irak Silahlı Kuvvetleri Başkomutanı ve Başbakan Mustafa Kazımi liderliğindeki Irak güvenlik güçleri, İmam Hüseyin'in 40. Yıl etkinliklerini korumakla yükümlüdür.

Bu yıl 5 binden fazla Irak güvenlik gücü, Kerbela'ya giden hacıları korumakla görevlendirildi. Haşdi Şabi de dahil İçişleri ve Savunma Bakanlıklarına bağlı tüm güvenlik güçleri hacıların korunmasında görev alıyor. Tören yerinin güvenliği ise Irak Federal Polis gücüne ait.