Davutoğlu "AKP'ye geri dönecek" iddialarına yanıt verdi!

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, AK Parti'ye katılacakları iddiasını "Bu iddialar mitomanidir" diyerek yalanladı.

Davutoğlu "AKP'ye geri dönecek" iddialarına yanıt verdi!

Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu "Gelecek Partisi, AK Parti'ye katılacak"  iddialarına yanıt verdi. Davutoğlu, AK Parti'ye katılacakları iddiasının yalan olduğunu söyledi.

İYİ Parti heyeti, Gelecek Partisi'ni ziyaret etti. Ziyaret sonrası, Gelecek Partisi lideri Davutoğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Musavat Dervişoğlu açıklamalarda bulundu.

Müsavat Dervişoğlu: Gidebilirler

Davutoğlu gibi, Dervişoğlu da partilerinden bazı milletvekillerinin AK Parti'ye geçeceği iddiasına yanıt verdi.

Dervişoğlu, "İstifa meselesine gelecek olursak; biz de sizin gibi bazı duyumlar alıyoruz. Gidebilirler. İYİ Parti'den birileri gitmiyor, bağımsız milletvekili pozisyonunda olan kişiler gidiyor. Biliyorsunuz biz, partimizden istifa eden kişilere ilişkin olumsuz beyanatlarda hiçbir zaman bulunmadık. Bundan sonra da bu tavrımızı değiştirecek değiliz" dedi.

"Gelecek Partisi, AKP'ye katılacak" iddiasını da yanıtlayan Davutoğlu ise şöyle dedi:

"Mitomani sürekli yalan söyleyerek karakterini yalana ayarlayan kişi demek. 1 senedir hala aynı yalan haber. Bunların utanması da yok. Mitomanilere ayıracak vaktim yok.

Biz bu partiyi başka yerlere eklemlenmek için kurmadık. Gelecek Partisi kimseye vagon olmak için kurulmadı. Herkesle görüşürüz bu başka konu ama yolumuza devam edeceğiz. Bu iddialar mitomanidir.

AK Parti ile ilişkimiz nedir onu da açıklayacağım. AK Parti bana hiç de uzak değil. O geniş muhafazakarların tedirginliğini çok iyi görüyorum ve ne gerekiyorsa yaparım. Erdoğan ile ciddi görüş ayrılıklarımız olduğu için yollarımız ayrıldı. AK Parti kitlelerinin içinde çok büyük memnunsuzluk ve heyecansızlık var."

Ne olmuştu?

Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili Selim Temurci, Türkiye Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmesinin ardından AK Parti'ye katılacağı iddia edilmişti. Ahmet Davutoğlu, konuya ilişkin "Görüşmeden haberim var bilgim dahilinde. Cumhurbaşkanlığı makamında kim olursa olsun davete icabet ettiğini ve edeceğini" açıklamasında bulunmuştu.

Davutoğlu’nun bu açıklaması, kamuoyunda ''Gelecek Partisi’nden AK Parti'ye geçiş olacak'' şeklinde yorumlara neden olmuştu.