DEM Parti TFF'ye ağır yaptırımlar uygulama çağrısı yaptı

Dün akşam Bursa’da oynanan Bursaspor - Diyarbekirspor karşılaşmasında Bursasporlu oyuncuların Diyarbekirsporlu oyunculara saldırması Meclis’e taşındı.

DEM Parti TFF'ye ağır yaptırımlar uygulama çağrısı yaptı

DEM Parti Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş saldırı nedeniyle söz alarak, “Bursaspor'un Diyarbekirspor oyuncularına yönelik saldırının arkasında aynı Kürt nefreti vardır. Federasyonu ağır yaptırımlar uygulamaya davet ediyoruz” dedi.

Futbol Federasyonu’nu önlem almaya çağıran Meral Danış Beştaş şunları söyledi:

“Nedeni Kürt nefretinin her tarafta yaygınlaştırılmasıdır”

“Bugün Bursaspor Diyarbekırspor maçı vardı. Maalesef Bursaspor yeni bir klasiği tekrarlamış. Diyarbekırsporlulara ağır saldırıda bulunmuş. Hatta bu saldırılar soyunma odasına kadar sürdürülmüş. Aynı zamanda Bünyamin Yürür’e karşı da bir linç girişimi söz konusu. Bursaspor 2- 0 yenildiği için bu saldırıyı gerçekleştirmiş. Federasyonun şu ana kadar hiçbir açıklaması yok. Diyarbakır şehrine yönelik daha önce Amedspor’a da yapılmıştı benzer saldırılar Bursa'da. Bursasporlular yine geçen sefer de saldırmıştı. Biz bu saldırıyı kınıyoruz ve federasyonu bir an önce bu konuda bir açıklama yapmaya ve Bursaspor’a yaptırım uygulamaya davet ediyoruz. Sporda böyle şeylerin kabul edilmesi, teşvik edilmesi kabul edilemez bir durum. Saldırının arkasında yatan neden Kürt nefretinin her tarafta yaygınlaştırılmasıdır. Saldırıların arkasında aynı nefret var, bunu kınıyoruz.”