Diyarbekirspor’dan Bursaspor maçı ile ilgili flaş açıklama

Diyarbekirspor Yönetim Kurulu, Bursa deplasmanında saldırıya uğrayan futbolcularının ciddi yaralanma ve travma geçirdiğini bildirdi. TFF’ye çağrıda bulunuldu kulüp yönetimi, “Bugün bu vahşeti yapanlara bedel ödettirmezseniz yarın çok daha büyük olaylara zemin hazırlarsınız” dedi.

Diyarbekirspor’dan Bursaspor maçı ile ilgili flaş açıklama

2. Lig Beyaz Grup'un 18’inci haftasında oynanan maçta Diyarbekirspor'un 81. dakikada 2-0 öne geçmesinin ardından Bursasporlu oyuncular rakip takımın oyuncularına saldırdı.

Hakem Burak Taşkınsoy; uzatma dakikalarında önce Bursaspor'dan Çağatay Yılmaz'a, daha sonra da Diyarbekirspor'dan Bünyamin Yürür, Serhat Enes Çalışan ve Cem Çelik'e, ardından da yine Bursaspor'dan Bilal Güney'e kırmızı kart gösterdi.

Bitiş düdüğüyle birlikte Bursasporlu oyuncular ve bazı taraftarlar statta ve soyunma odasına giderken Diyarbekirsporlu oyunculara saldırdı.

Diyarbekirspor Yönetim Kurulu, yaşanan olaylara ilişkin yazlı bir açıklama yaptı.

“Sporun  birleştirici ruhuna hizmet etmesi gereken yeşil sahalarda yaşanan olaylar hiçbir şekilde kabul edilemez” denilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Bursa’da oynadığımız Bursaspor karşılaşmasında rakip takım futbolcuları tarafından spor dışı, vicdan sızlatan saldırılar tüm spor kamuoyunu derinden yaralamıştır. Saha içerisinde başlayan saldırılar soyunma odası koridorlarında devam etmiş, futbolcularımızdan Bünyamin Yürür, Serhat Enes Çalışan, Seymen Yağmur ve Cem Çelik yaşanan linç girişimi nedeniyle ciddi yaralanma ve travma geçirmişlerdir. Tedavi altına alınan futbolcularımızın ve kulübümüzün haklarını korumak için tüm yasal yollara başvuracağız. Bursa’da olayları başlatanlar ve Türkiye’nin gündemine giren çirkin görüntülere sebep olanların futbolcular olması da ayrıca düşündürücüdür. Futbol Federasyonu ve ilgili tüm birimleri, geçmişte yaşayan ve zamanında gerekli işlemler yapılmadığı için bundan cesaret alınarak bugün bu noktaya kadar gelen olaylarla ilgili gereğini yapmaya davet ediyoruz. Bugün  bu vahşeti yapanlara bedel ödettirmezseniz yarın çok daha büyük olaylara zemin hazırlarsınız.

“Bursaspor yönetimiyle ilgili sıkıntı yaşamadık”

Bursa’da yaşanan olayların büyümesini önlemek ve futbolcularımızı, kafilemizi korumak için büyük bir gayret gösteren Bursa emniyetine teşekkür ediyoruz.

Bu vahim olayları yapanlar spor ahlakından ve insanlıktan nasibini almayan Bursasporlu futbolcular ve onlara destek veren taraftar görünümlü provokatörlerdir.  Kafile olarak Bursaspor yönetimiyle ilgili sıkıntı yaşamadık. Bursaspor Başkanı ve yöneticileri  derece üzgün olduklarını ifade ettiler.

“12 bin 500 yıllık Diyarbakır’ın şanlı ve şerefli ismini ve misyonunu taşıyoruz”

Bizler Diyarbekirspor kulübü olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sporun birleştirici ruhu doğrultusunda saha içerisinde kalmaya, medeniyetler beşiği şehrimize ve taşıdığımız armaya layık şekilde mücadele etmeye devam edeceğiz. Hiçbir tahrik, provokasyon ve sporun ruhuyla bağdaşmayan eylem bizi bu paha biçilmez  misyonun dışına çıkaramayacaktır. Bizler kardeşliğin çimentosu, medeniyetin simgesi ve mertliğin sigortası 12 bin 500 yıllık Diyarbakır’ın şanlı ve şerefli ismini ve misyonunu taşıyoruz.

Bursa’da maruz kaldığımız saldırıların ardında destek olan ülkemizin her yerindeki tüm kesimlere ve sağduyunun sesi olan herkese teşekkür ediyoruz. Kulüp olarak bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da sağduyumuzu ve metanetimizi koruyarak yolumuza kararlı bir şekilde devam edeceğiz.

Galibiyetler, mağlubiyetler, başarılar ve başarısızlıklar gelip geçer. Kalıcı olan 85 milyonun huzuru ve kardeşliğidir. Kulüp olarak buna katkı sunmaya devam edeceğiz.

Bursa’da elde ettiğimiz galibiyeti bize destek veren ve gönlü bizimle olan herkese armağan ediyor, tüm halkımızı ve taraftarlarımızı 24 Aralık Pazar günü saat 14.00’da Diyarbakır Stadı’na Bucaspor 1928 takımıyla yapacağımız önemli karşılaşmaya davet ediyoruz. Diyarbakır’ı en iyi şekilde temsil eden bu takım sizlerin desteğiyle çok daha iyi yerlere gelecektir.”