Demirtaş'tan Encü tepkisi: Siz daha tokat görmemişsiniz, sandığı bekleyin

HDP’nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, polisin HDP’li Ferhat Encü’ye tokat atmasına tepki gösterdi. Demirtaş “Ferhat Encü'ye atılan tokadı Kürtler kesinlikle unutmayacak. Siz daha tokat görmemişsiniz. Sandığı bekleyin, göstereceğiz”

Demirtaş'tan Encü tepkisi: Siz daha tokat görmemişsiniz, sandığı bekleyin

İstanbul’da tutuklu yakınlarının yürüyüşüne katılan HDP İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encü’ye polisin tokat atmasına tepkiler büyüyor.

Hasta ve infazı yakılan tutuklu yakınlarının İstanbul'un Kadıköy ilçesinde yaptığı yürüyüşte polisin Ferhat Encü’ye attığı tokata ilişkin bir tepki de Selahattin Demirtaş’tan geldi.

Demirtaş Twitter paylaşımında yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Gırtlağına kadar pisliğe, suça bulaşmış bu iktidar haddini aşalı çok oldu. Analarımıza yapılan bu saldırıyı ve Ferhat Encü'ye atılan tokadı Kürtler kesinlikle unutmayacak. Siz daha tokat görmemişsiniz. Sandığı bekleyin, göstereceğiz!"

Ne olmuştu?

Dün İstanbul’un Kadıköy ilçesinde hasta ve infazları yakılan tutukluların ailelerinin düzenlediği adalet nöbetinde  polis, HDP eski milletvekili ve İstanbul İl Eş Başkanı Ferhat Encü’ye tokat attı.

Polisin tokat atarken o anları kayıt altına alan Artı TV kameramanı Mehmet Zeki'nin gözaltına alındığı öğrenildi.

Görüntülerin olduğu videoyu paylaşılan HDP resmi Twitter hesabında “Arkasına iktidarın Suç İşleri Bakanı’nın gücünü aldığını sanan bu çete üyesi de arkasındaki güçler de suçlarının cezasını çekecekler. Roboski Katliamının yıldönümünde Ferhat Encü’ye atılan bu tokadı ne biz ne de halklarımız unutacak. Hesap vereceksiniz!” ifadelerine yer verildi.