Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 9 bin 57’e yükseldi

Merkez üssü Maraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve 10 ilde ağır yıkıma neden olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde şu ana kadar 9 bin 537 kişinin hayatını kaybettiği açıklandı.

Depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 9 bin 57’e yükseldi

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafında Hatay’da yapılan açıklamaya göre depremde 52 bin 979 kişi de yaralandı.

Değremde 6 bin 444 binanın da yıkıldığı kaydedildi.

AFAD'tan yapılan açıklamada depremlerin ardından, 648 artçı deprem meydana geldiği kaydedildi.

Karayolları Genel Müdürlüğü deprem bölgesindeki güncel yol durumunu açıkladı. Maraş, Adıyaman ve Hatay illerine görevli araçlar dışında araç girişi durduruldu.

Buna göre, Tarsus-Adana-Antep Otoyolu'nun deprem nedeniyle trafiğe kapanan Bahçe-Antep kesimi taşıt trafiğine açıldı.

SunExpress, Adana, Diyarbakır, Antep, Kayseri, Malatya ve Mardin kalkış ve varışlı tüm yurt içi uçuşlarını 13 Şubat 2023'e kadar ücretsiz gerçekleştireceğini duyurdu.

Gıda mağazaları zinciri BİM’in, deprem bölgesindeki 100'den fazla mağazasında temel ihtiyaç ürünlerini güvenlik güçlerinin gözetiminde halka ücretsiz dağıttığı bildidrildi.

Deprem bölgesinde korunma ve bakım ihtiyacı belirlenen çocuklar, sırada bulunan ve mevcut koruyucu ailelerin yanlarına yerleştirildi, yeni koruyucu aile adaylarının e-Devlet üzerinden başvuruda bulunabileceği açıklandı.

Ayrıca Türk Hava Yolları, depremin yıktığı 10 ilden yapılacak tahliye uçuşlarında daha önce uygulamay başladığı rezervasyon uygulamasını kaldırıldı.

Türkiye Milli Eğitim Bakanı Özer, "Depremden etkilenen 10 ilimizdeki okullarda eğitim görmekte olan öğrencilerimizin istediği illerdeki okullara nakillerini yapacağız" dedi.