HÜDA PAR Milletvekili Ramanlı Milli Eğitim Bakanı ile atanmayan Kürtçe öğretmenleri için görüşecek

HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı atanmayı bekleyen Kürtçe öğretmenleri için Milli Eğitim Bakanı ile görüşme talebinde bulunduklarını ve önümüzdeki salı günü görüşeceklerini söyledi.

HÜDA PAR Milletvekili Ramanlı Milli Eğitim Bakanı ile atanmayan Kürtçe öğretmenleri için görüşecek

Kürtçe lisans programını bitirmiş 350 Kürtçe öğretmeni atanmayı bekliyor. Ayrıca tezsiz master yapmış olan ve böylece öğretmenlik hakkı kazanan yaklaşık 800 kişi de dahil olmak üzere binden fazla Kürtçe öğretmeni atanmayı bekliyor.

Atanamayan bir grup Kürtçe öğretmeni, birkaç gün önce, HÜDA PAR Batman Milletvekili Serkan Ramanlı’yı sorunlarının çözümünü görüşmek ve taleplerini iletmek üzere ziyaret etti.

“Vatandaşlar hangi dili konuşuyorsa çocuklarına o dili öğretebilsinler”

Serkan Rahmanlı bugün Rûdaw canlı yayınında atanamayan Kürtçe öğretmenlerin atanması konusunda ne tür girişimlerde bulunacaklarını anlattı.

Milletvekili Ramanlı, “Tabii ki böyle bir girişimimiz olacak. Zira aslı görevlerimizden biri de budur. Kürt dili üzerinde çalışmalarımızı güçlendirmemiz gerekiyor. Bu alanda üzerimizde ağır sorumluluklar da bulunuyor. Bazı öğretmenlerimiz geçen günlerde ziyaretimize geldi, atanmayı talep ettiler. Çünkü onlar da okullarını bitirmiş ve öğretmenlik yapmak istiyor.  Çocuklarımıza Kürtçe öğretmek istiyorlar. Biz de bunu talep ediyoruz. İster Kurmanci olsun isteriz Zazaca olsun bu topraklarda yaşayan vatandaşlar hangi dili konuşuyorsa çocuklarına o dili öğretebilsinler” diye konuştu.

“Önerilerimizi kamuoyuna açıklamak istiyoruz”

Serkan Rahmanlı bunun için Meclis'te yapacakları çalışmalara dair de “Biliyorsunuz ki 14 Mayıs seçimlerinden sonra ilk kez parlamentoya girdik. Henüz 3-4 ay oldu parlamenterlik yapalı. Yarın parlamento da açılacak. Bu konudaki bazı önerilerimizi de kamuoyuna açıklamak istiyoruz. Hükümetin de bu alanda bazı pozitif adımlar atmasını istiyoruz. Çocuklarımızın kendi dillerinde öğrenmelerini, kendi dillerinde okuyup yazabilmelerini istiyoruz. Çünkü dil bizim için çok önemlidir. Biz de biliyoruz ki geçmiş yıllarda hükümet eğitimde bu fırsatı çocuklara verdi. Yani çocuklarımızın da kendi dillerinde eğitim alabilmesi için hükümet geçmiş yıllarda bu imkanı verdi. Öğretmenlerin tayini için de çalışıldı. Bugün bu fırsat hükümetin elinde var. İstiyoruz ki bu 4-5 yıllık süreçte yapılmayan atamalar halkımızın ihtiyaç duyduğu kadar geçekleştirilsin” ifadelerini kullandı.

Kaç öğretmen atanacak?

Atama talebi için Milli Eğitim Bakanı ile görüşeceklerini ifade eden Ramanlı, “Milli Eğitim Bakanı ile bir görüşme yapacağız, randevu aldık. Salı günü inşallah görüşeceğiz. Bu alandaki taleplerimizi kendilerine ileteceğiz. İsterdik ki bu öğretmenlerimizin tamamı atansın. Biz hepsinin tayin edilmesini isteriz ancak o imkan yoksa da imkanlar dahilinde ne kadar fazla atama yapılabilirse o kadar seviniriz” dedi.