Deyr-i Zor'da İran destekli güçlere hava saldırısı

Deyr-i Zor'da İran destekli güçlere hava saldırısı

Suriye muhalefetinden bir kaynak, ABD öncülüğündeki IŞİD Karşıtı Uluslararası Koalisyon’a ait olduğu düşünülen savaş uçaklarının bugün Suriye’nin doğusunda bulunan İran güçlerine ait noktalara hava saldırısı düzenlediğini bildirdi.

DPA’ya göre Suriye Demokratik Güçlerine bağlı Deyr-i Zor Askeri Konseyi’nden bir kaynak, söz konusu savaş uçaklarının Suriye-Irak sınırındaki Ebu Kemal şehrinin batısı ve Deyr-i Zor’un doğu kırsalındaki Mayadin’in doğusunda yer alan Salhiya kasabasının çevresinde bulunan İran güçleri ve ona yakın gruplara yönelik 5 hava saldırısı düzenlediğini belirtti.

Kaynak, “Patlama sesleri çok güçlüydü, bölgeden 30 kilometre uzaklıktaki bir mesafeden duyuldu. Hedef alınan bölgelere giden Suriye hükümet güçlerine ait araçlar görüldü” dedi.

Deyr-i Zor’un doğu kırsalındaki İran güçleri ve ona yakın gruplar, daha önce onlarca kez hedef alındı ve bu saldırılarda çok sayıda unsur öldürüldü.

İran Devrim Muhafızları ve Lübnan Hizbullahı’nın yanı sıra Irak ve Afganistan’dan gelen çok sayıda milis grubu, Deyr-i Zor’un doğu kırsalı, Humus kırsalı ve başkent Şam’ın çevresine konuşlandı.

Suriye ve İran, geçtiğimiz hafta rejimin hava savunma sistemlerinin güçlendirilmesini de öngören bir askeri işbirliği anlaşması imzaladı.