'İsrail, İran'ın Suriye'deki üslerini imha etti'

Şarkul Avsat gazetesi, İsrail’in Suriye, İran ve Suriye’de izlediği politikayı, Almanya’da yeni hükümetin ilanı ardından Türkiye-Almanya ilişkilerini ve Lübnan’ın son durumuna yer verdi

'İsrail, İran'ın Suriye'deki üslerini imha etti'
İsrail’in Suriye’de İran ve Şam hükümetine karşı yürüttüğü politikayı gündemine alan Şarkul Avsat gazetesi, “Tel Aviv'deki yetkililerin bilgilerine dayanan Walla sitesi, İsrail, İran'ın Suriye'deki mühimmatının yüzde 75'ini imha ettiğini belirtti. Ayrıca Suriye'deki İran güçlerine ve Suriye rejimine karşı savunma sistemini büyük ölçüde güçlendirdiğine dikkat çekti.
 
Yetkililere göre, imha edilen mühimmat Suriye'deki İran yanlısı milislere ve İranlı gruplara, Lübnan Hizbullahı’na gönderilecek. Bu mühimmatların birçoğunun İran'da yapıldığı, kara, hava ve deniz yoluyla Suriye'ye gönderildiği belirtildi.
 
Salı günü İsrail, Lazkiye Limanı’nda Hmeymim Hava Üssü yakınında gelişmiş bir hava savunma sisteminden oluşan bir İran silah deposunu bombaladı.
 
Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) Çarşamba günü, İsrail'in bir konteyner alanında İran silahlarının sevkiyatını doğrudan hedef aldığını bildirdi. Bunun sonucunda büyük patlamalar ve maddi hasar meydana geldiğini de aktardı.
 
Suriye 2011’da başlayan kriz ardından İsrail ilk kez Lazkiye'nin ana limanını hedef aldı.
 
İsrail son yıllarda Suriye'de, özellikle İran ve Hizbullah’ın askeri üslerine yüzlerce hava saldırısı düzenledi” aktarımında bulundu.