Deyrezor'da İran destekli gruplara hava operasyonu: Ölü ve yaralılar var

Suriye rejimi saflarında savaşan İran destekli gruplara ait askeri konvoya, Suriye-Irak sınırında aidiyeti bilinmeyen hava araçlarıyla saldırı düzenlendi. Saldırıda 5 milisin öldürüldüğü 3 milisin ise yaralandığını bildirildi.

Deyrezor'da İran destekli gruplara hava operasyonu: Ölü ve yaralılar var

Suriye’nin Deyrezor vilayetinin Elbukemal ilçesinin doğusundaki Suriye-Irak sınırında, askeri amaçlar için kullanılan geçitte, İran destekli gruplara ait askeri konvoy, hava saldırısıyla hedef alındı.

Aidiyeti henüz belirlenemeyen hava araçlarıyla düzenlenen saldırıyı üstlenen olmazken rejim tarafından da can kaybına ilişkin bilgi paylaşılmadı.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) saldırıyı doğrularken, saldırının askeri mühimmat sevkiyatı yapan bir araca yönelik düzenlediğini, bombardımanda 5 İranlı milisin öldürüldüğünü, 3’ünün de yaralandığını duyurdu.

SOHR İran destekli milisleri vuran uçakların ABD’ye ait olabileceğini vurguladı.

Dün Deyrezor’da ABD güçlerinin konuşlandığı Koniko gaz tesisine saldırı düzenlendi.

Irak’ta kendini “İslami Direniş” olarak isimlendiren grup saldırıları üstlendi.

Haseke ve Deyrezor'da  bulunan ABD ordusunun üsleri, yılbaşından bu yana sık sık roket ve aidiyeti bilinmeyen kamikaze İHA'larla hedef alınıyor.

Fırat Nehri'nin doğusunda kalan Deyrezor toprakları, Demokratik Suriye Güçleri’nin, il merkezi ve diğer kırsal bölgeler ise Suriye yönetimi ve İran destekli grupların kontrolünde bulunuyor.