Tuncer Bakırhan'da Erdoğan'a: Asimilasyona karşı anadili sözlerini Kürtler için de söyler mi?

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, “Türkler için anadili hak gören Erdoğan, Kürtler için de aynı söylemleri tekrar eder mi?” diye sordu.

Tuncer Bakırhan'da Erdoğan'a: Asimilasyona karşı anadili sözlerini Kürtler için de söyler mi?

Eş Genel Başkan Tuncer Bakırhan DEM Parti Meclis Grup Toplantısı’nda konuştu.

Bakırhan, yerel seçimler nedeniyle bazı yerlerde seçmen kayıtlarının değiştirildiğini savunarak, "Sahte seçmen üretiyorlar. Bu konuda basını, kamuoyunu uyarmak istiyorum. Iğdır'da, Siirt'te, Kars'ta nerede bir jandarma binası varsa sahte seçmenle doldurdular. Çünkü bunların tek bir kıblesi vardır o da hiledir" dedi.

“Kürt olarak yaşamak istiyoruz”

Bakırhan, “sahte ve kaçak” seçmenler hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi.

Konuşmasında ırkçı tutumlara dikkati çeken Bakırhan, “Biz bu topraklarda doğduk Türkiye'de yaşayan Kürtler olarak Kürt olarak yaşamak istiyoruz. Başka bir kimliğin zorla dayatılmasına karşıyız. Cumhurbaşkanı Erdoğan asimilasyona karşı en büyük silah çocuklarımıza ana dillerinde öğretmek deyip peşine de Kürtler hariç diye ekliyor. Bizim de buna sessiz kalmamızı istiyor. Biz diyoruz ki Türkler için anadili hak gören Erdoğan, Kürtler için de aynı söylemleri tekrar eder mi? Bunlar istiyor ki bir yüzyıl daha kadın katliamlarına sessiz kalalım, Kütçe bilinmeyen dil olarak geçsin. Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu tarafından bir kurye katledildi” dedi. Eş Genel Başkan Bakırhan şöyle devam etti:

“Türkiye uzlaşısına ulaşmak için mücadele ediyoruz”

“Sahte seçmen üretiyorlar. Bu konuda basını, kamuoyunu uyarmak istiyorum. Iğdır'da, Siirt'te, Kars'ta nerede bir jandarma binası varsa sahte seçmenle doldurdular. Çünkü bunların tek bir kıblesi vardır o da hiledir. Iğdır'da 2019 seçimlerini bin 500 oyla kazandık. Gelecek seçim için 4 bin 361 kaçak seçmen taşımışlar. Yine Milletvekili seçildiğim Siirt merkezde bin 161 oy farkla kazanmıştık. Şimdi Siirt merkeze an az 6 bin 819 seçmen taşımışlar.

31 Mart'ta zaferin şifresi, kent uzlaşısıdır. Bizler yerelden demokrasiye, kent uzlaşısından Türkiye uzlaşısına ulaşmak için mücadele ediyoruz. Derdimiz öyle kimin, hangi belediyeyi alacağıyla ilgili değil. Kim bizimle birlikte hareket etmek istiyorsa demokratik, adil bir Türkiye'nin şifresi olan Türkiye uzlaşısına hazır olmalıdır.

Başak Demirtaş aday olacak mı?

Bakırhan, Meclis’te grup toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bakırhan, Başak Demirtaş’ın yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye başkan aday adaylığı ile ilgili soru üzerine şu açıklamayı yaptı:

“Aday başvurularımız her yerde devam ediyor. Birkaç gün sonra MYK toplantımız var. Orada bunları değerlendireceğiz.”

CHP ile yapılan görüşmeler ile ilgili soruya ise Bakırhan, “Bu konuda kamuoyuna bilgi verdik. Tekrar tekrar aynı şeyleri söylemek, sanırım ihtiyaç yok” dedi.

Bakırhan, bugün Meclis Genel Kurulu’nda görüşülmesi beklenen İsveç’in NATO’ya katılım protokolü ile ilgili soruya da “Biz en önemli ve en büyük güvenliğin barışla sağlanacağına inanan bir siyasi partiyiz. Bu konuda da öyle düşünüyoruz” yanıtını verdi.