Deyrezor'daki ABD üssünde patlama

Suriye'nin Deyrezor vilayetindeki ABD askeri üssünde patlama meydana geldi.

Deyrezor'daki ABD üssünde patlama

Edinilen bilgiye göre patlama, akşam saatlerinde Suriye'nin doğusundaki Irak'a sınır Deyrezor vilayetine bağlı El-Omar üssünde meydana geldi. Patlamanın nedeni ve hasar olup olmadığına ilişkin henüz bir açıklama yapılmadı.

Amerikalıların konuşlandığı Rojava’nın Haseke kentine bağlı Şeddadi üssünde de bugün sabah bir patlama meydana gelmişti.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), İran destekli grupların son sekiz gün içinde ABD ve uluslararası koalisyon güçlerinin bulunduğu üslere yedi saldırı düzenlediğini duyurdu.

Geçtiğimiz Cuma günü ismini vermek istemeyen ABD'li bir yetkili, Anbar vilayetindeki Ayn el-Esad'daki hava üssüne düzenlenen drone saldırısını önlediklerini söyledi.

ABD’li yetkililer son iki hafta içerisinde Suriye ve Irak’taki üslerine 13 saldırı gerçekleştiğini açıklamıştı.

Ulusal Güvenlik Konseyi sözcüsü John Kirby, Cuma günü ABD F-16 savaş uçaklarının Suriye'nin doğusundaki Deyrezor’a bağlı El Bukamal kasabasında İranlı gruplara ait silah ve mühimmat deposunu bombalandığını duyurdu.

ABD'li yetkililere göre İran destekli silahlı kuvvetler Orta Doğu'daki askeri üslerini hedef almak istiyor ve bu tür her türlü saldırıya karşılık vermeye hazırlar.

Kendisine Irak'taki İslami Direniş adını veren silahlı bir grup, ABD üslerine düzenlenen bazı drone ve füze saldırılarının sorumluluğunu üstlendi.

Savunma Bakanı Lloyd Austin, Irak ve Suriye'deki ABD üslerinin son iki hafta içinde birçok kez hedef alındığını, bir ABD'li yüklenicinin öldürüldüğünü ve diğer 21 ABD vatandaşının yaralandığını söyledi.