Diyarbakır'da başıboş köpek saldırısı! Bir günde 8 kişiyi ısırdı

Diyarbakır’ın Yenişehir ilçesinde başıboş sokak köpeği, aynı gün içerisinde yol aldığı yerlerde 8 kişiyi ısırdı.

Diyarbakır'da başıboş köpek saldırısı! Bir günde 8 kişiyi ısırdı
Diyarbakır'da başıboş bir sokak köpeğinin aynı gün içerisinde 8 kişiyi ısırması paniğe neden oldu.
 
Köpeğin saldırısına uğrayan vatandaşlar hastanede ilk müdahalenin ardından tedbir amaçlı kuduz aşısı oldu.
 
Amida Haber'in aktardığına göre, 26 Şubat tarihinde saat 15.30 sıralarında merkez Yenişehir ilçesi Diyarbakır-Elazığ karayolunda meydana gelen olayda, tüyleri dökülmüş bir sokak köpeği Forum AVM civarında R.Y. (41) isimli vatandaşı ısırdıktan sonra Elazığ istikametine doğru ilerledi.
 
Habere göre aynı gün aynı sokak köpeği tarafından A.A. (10), S.E.(48), R.A. (80), N.G. (71), E.D. (15), Z.E. (20) ve Mehmet Karcı (43) ısırıldı. Yaralanan kişiler kuduz şüphesi üzerine, tedbir amaçlı Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne giderek doktorların ilk müdahalesinin ardından kuduz ve tetanoz aşısı oldu.
 
Sokak köpeğinin kolundan ısırdığı Mehmet Karcı, kolundan ısırıldıktan sonra neye uğradığını şaşırdığını söyleyerek, üç kat kazak giymesinden dolayı facianın eşiğinden döndüğünü söyledi.
 
Karcı, tüyleri sarı ve dökülmüş bir köpeğin 8 kişiyi aynı gün ısırdığını hastanede öğrendiğini tüm vakaların da bu ayın 26’sında olduğunu dile getirdi.
 
Aynı köpek tarafından ısırılan vatandaşlar tetanoz ve kuduz aşısı yapılarak, kuduz aşısı kartı verildi. Köpeğin saldırısına maruz kalanlar 4 haftalık bir aşı sürecinden geçecek.