PDK-İ'den İran Rejimine Karşı Trump'a destek

Rojhilat'lı Kürt siyasi parti liderleri, ABD Başkanı Donald Trump'ın İran Devrim Muhafızları Ordusu'nu (IRGC) \"terörist grup\" ilan etme girşimini destekledi.

PDK-İ'den İran Rejimine Karşı Trump'a destek

Rojhılat'lı (İran Kürdistan'ı) Kürt siyasi parti liderleri, ABD Başkanı Donald Trump'ın İran Devrim Muhafızları Ordusu'nu (IRGC) "terörist grup" ilan etme girşimini memnuniyetle karşıladı.

PDK-İ temsilcisi Aso Saleh "Humeyni Devrim Muhafızları Ordusu'nu yarattıktan sonra bu güçler derhal bizim insanlarımızı öldürmeye başladı" dedi.

Tüm Kürtlerin, İran Devrim Muhafızları Ordusu'nun terör örgütlerini destekleyerek ve sivilleri öldürerek, temel insan haklarını ihlal ettiğini belirten Saleh, "Doğrudan ya da dolaylı olarak yüzlerce terörist saldırıdan sorumlular, yalnızca Dr. Kasımlo ya da Dr. Şarafkandi gibi rejim muhaliflerine karşı değil, başka ülkelerde de sorumlular. Bizce bu doğru bir karardır ve biz bunu destekliyoruz. IŞİD'den Devrim Muhafızları Ordusu'na her çeşit terörizmin durdurulması bu dönemde hepimize düşen bir sorumluluk" sözleriyle Devrim Muhafızları Ordusu'nun terör örgütü olarak ilan edilmesine destek oldu.