DP’li İlay Aksoy’un Jina Emini yorumu tepki çekti

DP Genel Başkan Yardımcısı İlay Aksoy, Jina (Mahsa) Emini’nin katledilmesini “Olay kadınların özgürlüğü ile hiç bir ilgisi yoktur, konu net olarak ABD, kadınları kullanarak İran’a karşı darbe girişiminde bulunmasıdır” şeklinde yorumlaması büyük tepki topladı.

DP’li İlay Aksoy’un Jina Emini yorumu tepki çekti

Jina (Mahsa) Emini’nin Tahran’da gözaltında ölümünün birinci yıldönümünde X platformu üzerinden bir paylaşım yapan Yeşil Sol Parti Erzurum Milletvekili ve Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş, “Mahsa Amini’nin saçının tek bir teli bu dünyayı kasıp kavurdu. Kadınlar boyun eğmeyecek, bu dünyayı güzel kılacak güç kadınların ellerinden yükseliyor. #JinJiyanAzadî” dedi.

Beştaş’ın bu paylaşımını alıntılayan Demokrat Parti Genel Başkan Yardımcısı, Göç ve Sosyal Politikalar Başkanı İlay Aksoy, Emini’nin “PKK’ye yakınlık duyuduğunu” savundu ve ölümünün ise ABD’nin kurgusu olduğunu iddia etti.

Aksoy, “Yok saçmış, yok özgürlükmüş…aynı saçma propaganda!

Mahsa Amini, İran'nın PKK’sı olan PJAK terör örgütüne yakınlık duyan, akrabaları bizzat örgütün içinde militan olarak görev yapan bir şahıstı.

Olay kadınların özgürlüğü ile hiç bir ilgisi yoktur, konu net olarak ABD, kadınları kullanarak İran’a karşı darbe girişiminde bulunmasıdır!

Kullanılan #JinJiyanAzadi sloganı ise tamamen PKK propagandasıdır!” dedi.

Aksoy ayrıca İran’ın servis ettiği, Jina Emini’nin gözaltına alındıktan sonra götürüldüğü merkezdeki görüntüsünü de paylaşarak kendisini haklı çıkarmaya çalıştı.