Dr. Dilovan Mihemed: Vakaların artma tehlikesi bulunuyor

Dr. Dilovan Mihemed: Vakaların artma tehlikesi bulunuyor

Erbil İl Sağlık Müdürü Dr. Dilovan Mihemed yaptığı açıklamada, coronavirüs vakalarının artmasındaki sebebin vatandaşların gerekli sağlık kurallarına uymaması ve ihlal etmesinden kaynaklandığını belirtti.

K24 Tv’ye bugün açıklamalarda bulunan Dr.Dilovan Mihemed son günlerde artan coronavirüs vakalarına ilişkin şu değerlendirmeleri yaptı: “Son günlerde ortaya çıkan coronavirüs vakaları ile daha önceden rastlanılan coronavirüs vakaları arasında bir farklılık sözkonusu. Çünkü daha önce çıkan vakalar ağırlıklı olarak bölgelerde yapılan testler sonucu farkedilerek tedaviye alındı. Oysa şimdi ortaya çıkan vakaların bir çoğu kişinin kendisinde coronavirüs olma ihtimali ile hastaneye başvurması sonucunda yapılan testler sonucunda ortaya çıkmakta.”

Dr. Dilovan Mihemed açıklamasının devamında şunlara dikkat çekti: “Coronavirüs vakalarının artma sebebi, vatandaşların gerekli sağlık kurallarına riayet etmemelerinden kaynaklanıyor.”

Kürdistan Bölgesi’nde coronavirüs vakalarının artma ihtimaline dikkat çeken Dr. Dilovan Mihemed, bu konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu: “Ne yazık ki bu konudaki öngörülerimiz iç açıcı değil ve coronavirüsün daha fazla yayılacağını tahmin ediyoruz. Vakaların artması neticesinde de sağlık ekiplerinin çalışmalarında da zorluklar daha fazla yaşanıyor. Şu ana kadar coronavirüsüne yakalananlar arasında durumu kritik düzeyde olan kimse yok. Fakat son dönemlerde yakalananlar daha önceden yakalananlara oranla daha fazla nefes darlığı çekiyorlar. Buda daha fazla oksijen alımını gerektiriyor.”

Kürdistan Sağlık Bakanlığı bugün yayınladığı açıklamada Erbil’de yeni 12 coronavirüs vakasına rastlanıldığını duyurdu.