Hesekê’de DSG ile IŞİD arasındaki çatışmalar devam ediyor: Ölü sayısı artıyor

Rojava Kürdistanı Hesekê kentinde bulunan ve en fazla IŞİD’li tutuklunun kaldığı “Sinaa” cezaevinde başlayan çatışmalar 3 gündür devam ediyor. Cezaevinden kaçan IŞİD üyelerinin henüz hepsi yakalnmış değil ve cezaevine yakın olan Giwêran mahallesi sakinleri endişe panik nedeniyle kentten ayrıldılar.

Hesekê’de DSG ile IŞİD arasındaki çatışmalar devam ediyor: Ölü sayısı artıyor

IŞİD’liler geçtiğimiz Perşembe günü Hesekê kentindeki en büyük cezaevinde bulunan yaklaşık 5 bin IŞİD üyesini kurtarmak amacıyla bir saldırı düzenlediler. Gerçekleşen saldırıyla birlikte 3 gündür Suriye Demorkatik Güçleri (DSG) ile IŞİD arasında çatışmalar yoğun bir şekilde devam ediyor.

Ingiltere’den yayım yapan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi’nin (SOHR) paylaştığı rapora göre, gerçekleşen saldırıda Rojava Kürdistanı’na bağlı 28 güvenlik görevlisi ile 5 sivil hayatını kaybetti, IŞİD üyelerinden ise 45 kişi öldürüldü.

Gözlemevi yaptığı paylaşımda, yüzlerce IŞİD’linin yeniden tutuklandığını, fakat onlarcasının halen dışarıda olduğunu belirterek henüz cezaevinden firar eden IŞİD’lilerin sayısını tam net olarak paylaşmadı.

Konuya ilişkin bilgi paylaşımında bulunan DSG, cezaevinde ve çevresinde kargaşanın halen devam ettiğini ve çatışmaların ağırlıklı olarak, cezaevinin Kuzey kesimlerinde sürdüğünü ifade etti.

Mevcut paylaşılan bilgilere göre, DSG’nin elinde tutuklu olarak bulunan aşırı militan sayısı yaklaşık olarak 12 bin kişi ve bu militanlar farklı cezaevlerine dağıtılmış durumda.

DSGUluslararası Koalisyon’un hava desteğiyle birlikte Giwêran mahallesinde IŞİD gizli hücrelerine karşı operasyonlarını sürdürüyor ve paylaşılan bilgilere göre, DSG bazı IŞİD üyelerini tutuklarken bazılarını da öldürdü.

Diğer taraftan elde edilen bilgilere göre, IŞİD gizli hücreleri kentte bazı sivil insanları katlettiler ve bu durum halkta panik yarattığından kentte boşalmaların olduğu paylaşılmakta.

Öte yandan çatışmanın yoğun olduğu mahalleye Bradley tipi zırhlı araçlar sevk edildi görüldü.Resim

Resim