DSG'den Girê Spî’deki saldırıya ilişkin açıklama

DSG, Türkiye’nin denetim altına aldığı Rojava’nın Girê Spî bölgesinde yapılan füzeli saldırıya ilişkin yaptığı açıklamasında füze saldırısıyla hiçbir ilgilerinin olmadığını duyurdu.

DSG'den Girê Spî’deki saldırıya ilişkin açıklama

Türkiye’nin denetim altına aldığı Rojava’nın Girê Spî bölgesinde füzeli saldırı ile bombalandı. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, saldırılarda 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 4 kişinin de yaralandığını duyurdu. Demokratik Suriye Güçleri (DSG) İletişim Merkezi’nden yapılan açıklamada, füze saldırısıyla hiçbir ilgileri olmadığını duyurdu.

DSG açıklamasında, "Demokratik Suriye Güçleri’nin Girê Spî’yi bombaladığı iddia ediliyor. Demokratik Suriye Güçleri olarak teyit ediyoruz ki ilçeye herhangi bir saldırı düzenlemedik” ifadeleri yer aldı.

DSG Sözcüsü Farhad Shami, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "İşgalci Türk devleti ve çetelerine bağlı medya, asılsız haberler yayarak, güçlerimizin işgal altındaki Girê Spî (Tel Abyad) ilçesini füzelerle hedef aldığını iddia etti. Güçlerimizin son birkaç saat içinde bölgede herhangi bir operasyon gerçekleştirmediğini teyit ediyoruz. Yerel kaynaklar, şehir merkezinin kime ait olduğu bilinmeyen bir insansız hava aracı tarafından bombalandığını kaydetti” dedi.

Görgü tanıkları ve Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'ne göre ise bugün düzenlenen roketli saldırıda 4 kişi hayatını kaybetti, 4 kişi de yaralandı.