DSG'den Tel Abyad'taki bombalı saldırıya ilişkin ilk açıklama

Rojava'nın Girê Spî kentinde bir pazar yerinde patlayan bombalı araç saldırısı ile ilgili DSG'den ilk açıklama geldi.

DSG'den Tel Abyad'taki bombalı saldırıya ilişkin ilk açıklama

Rojava'nın Girê Spî kentinde bir pazar yerinde patlayan bombalı araç saldırısı ile ilgili DSG'den ilk açıklama geldi.

Sosyal medya hesabından bir açıklama yayınlayan Demokratik Suriye Güçleri (DSG) Basın sözcüsü Mustafa Bali, saldırıyı kınadı ve saldırının Türkiye tarafından bir kaos yaratma girişimi olarak gerçekleştirildiğini ileri sürdü.

Bali şunları dile getirdi:

Bugün Tel Abyad kentinde patlayan bomba, Türkiye'nin şehirleri boşaltmak ve insanları kaçmaya ve demografik değişime yol açmaya zorlama konusundaki sistematik planlarının bir parçası. Türkiye tarafından işgal edilen tüm bölgeler günlük bubi tuzaklarına şahit oluyor, Türkiye bölgenin sorumluluğunu taşıyor ve dünyanın Türkiye'nin uygulamalarının IŞİD'den farklı olmadığı konusunda ikna olması gerekiyor.

Türk Ordusu ve Türkiye destekli cihatçıların Tel Abyad'ta sivilleri hedef alan bombalı saldırılarla kaos yaratmaya çalıştıklarını dile getiren Bali, bölgede kontrol altında bulundurduğu her yerde sivil kayıplarından Türkiye'nin sorumlu olduğunu vurguladı.

Türkiye'nin ele geçirdiği Rojava Kürdistan'ının Efrin kentinde de Kürt nüfusun yoğun olduğu şehirleri boşaltmak için benzer taktikleri uyguladığına dikkat çeken Bali, sivillerin bu tehlikeye karşı dikkatli olmaları ve hiç kimsenin Türkiye'nin kontrolü altında bulunan bölgelerde evlerinden dışarı çıkmamaları uyarısında bulundu.

MSB: Saldırıyı YPG'nin gerçekleştirdiğini ileri sürdü

Rojava'da Türkiye'nin Suriye Milli Ordusuyla (SMO - eskiden ÖSO) kısa bir süre önce YPG'nin kontrolünden alınan Girê Spî (Tel Abyad) kentinde pazar yerine bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenlendi 15 kişi öldü 23 kişi ise yaralandı.

Bölgedeki güvenilir kaynaklardan edinilen bilgilere göre bugün saat 16:00 sularında Girê Spî kent merkezinde Suluk caddesi üzerindeki pazar yerinde daha önce yol üstünde bırakılmış bomba yüklü araç patlatıldı.

Patlama sonucu aralarında kadın ve çocukların da olduğu 15 kişi ölürken, 23 kişi ise yaralandı.

Patlamanın hemen ardından bir açıklama yayınlayan Milli Savunma Bakanlığı patlamayı YPG/PKK'nin gerçekleştirdiğini ileri sürdü.