Elon Musk: Yapay zekâ 5 yıl içerisinde insanlardan daha iyi performans gösterecek

Elon Musk: Yapay zekâ 5 yıl içerisinde insanlardan daha iyi performans gösterecek

Tesla ve SpaceX'in sahibi Elon Musk,  önümüzdeki 5 yıl içerisinde yapay zekânın insan yeteneklerini aşacağını söyledi.

New York Times gazetesinin haberine göre, Musk'un beklentileri, 'teknolojik benzersizlik' denilen önceki tahminlerin gözden geçirilmesinden sonra geldi.

Gelecekçi bilim adamlarından biri olan Ray Kurzweil, 2045'te ise insanın yapay zekâ temelli makinelerle birleşerek sınırlarını aşacağını söylerken, bu yıl teknoloji yeteneklerinin insanların yeteneklerini önemli ölçüde arttıracağını bildirmişti.

Ancak Musk, mevcut kanıtların ve tahminlerin yapay zekanın 2025 yılına kadar insanları geçebileceğini ileri sürüyor.

2015 yılında Yapay Zeka Araştırma Laboratuvarı'nın (OpenAI) kurulmasına yardımcı olan Musk, bu teknolojinin son yıllarda insanlara yarattığı mevcut tehdit konusunda sürekli uyarıda bulunuyor.

Musk konuyla ilgili yaptığı açıklamasında, insanların yapay zekanın yeteneklerini görmezden geldiğini bunun nedeninin ise insanların bir bilgisayardan daha akıllı olduğunu düşünmesinden kaynaklandığını vurgulayarak, bu inancın tamamen yanlış olduğunu söyledi.

Musk açıklamasında, “Yapay zeka yeteneklerinin insan yeteneklerini aştığı bir duruma giriyoruz ve bence zaman çerçevesi 5 yıldan daha az. Ancak bu, 5 yıl içinde bu teknoloji sayesinde cehennemde yaşayacağımız anlamına gelmez. Bu sadece hayatımızın garip ve kararsız olacağı anlamına geliyor” ifadelerini kullandı.

2018 yılında Musk, yapay zekanın dünyadaki suçlular ile teröristler tarafından büyük ölçekli terör saldırılarını kısa sürede gerçekleştirmek için kullanılabileceğine dair endişelerini dile getirmişti.