ENKS: ABD Suriye'de çözüm konusunda ısrarlı

ENKS heyeti, ABD’nin Suriye çözümünü desteklediklerini ve bu konuda ısrarlı olduklarını söyledi.

ENKS: ABD Suriye'de çözüm konusunda ısrarlı

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Başkan Yardımcısı ve ENKS temsilcisi Dr. Ebdulhekîm Beşar, ABD'nin BM Büyükelçi Vekili Richard Mills ile dün  bir araya geldi.

Dr. Ebdulhekîm Beşar yapılan görüşmede Suriye’deki siyasi diyalog süreci, rejimin bu süreci baltalama girişimi, ABD’nin Suriye’deki insani krize ve Sezar Yasaları’nın Suriye toplumu üzerindeki etkilerinin ele alındığını dile getirdi.

Dr. Ebdulhekîm Beşar görüşmede heyet olarak  Fırat’ın Doğusu’nda teröre karşı verilen mücadelede verdiği destek ve Kürt-Kürt müzakerilerindeki katkılarından  ABD’ye teşekkür ettiklerini kaydetti.

Beşar görüşmede ayrıca Efrin ve Serê Kanîyê’deki durum un ele alındığını ve tüm taraflara bölge halkının evlerine güvenlikli  bir şekilde dönmelerini garanti etmeleri konusunda baskı yapılmasını talep ettiklerini dile getirdi.

Beşar, ABD'nin BM Büyükelçi Vekili Richard Mills’in ise ABD’nin Suriye dosyasına verdiği ilginin eksilmediğini, Suriye’de bir çözüm buluna kadar ABD’nin süreci takip edeceği  ve bu konuda ısrarlı olacağını belirttiği sözlerine ekledi.

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK)  heyeti geçtiğiniz gün BM Genel Kurulu’na katılmak üzere New York’a gitti. Heyette ENKS’yi temsilen Ebdulhekîm Beşar ve Îbrahîm Biro da yer aldı.