ENKS heyeti ilk kez PYD Fırat Bölge Yönetimi’ni ziyaret etti

ENKS heyeti ilk kez PYD Fırat Bölge Yönetimi’ni ziyaret etti

ENKS’li bir heyet, ilk kez PYD’nin Kobanê’de bulunan Fırat Bölge Yönetimi binasını ziyaret etti. Ziyarette Kürt birliği konuşuldu.

ENKS’liler tarafından ilk olma özelliği taşıyan ziyarette bölgede Kürt siyasi güçlerinin birliği için yürütülen çalışmalar görüşüldü.

Ziyarette konuşan PYD Fırat Bölgesi Yürütme Kurulu Üyesi Bêrîvan Hesen, ziyaretin Kürt birliği hizmetinde bir gelişme olduğunu belirterek, Kürt siyasi güçlerinin ortak paydada buluşmaları adına çalışmaların devam edeceğini söyledi.

ENKS Üyesi Yaşar Ali de birlik çalışmalarında bireysel yanlışlıkların aşılıp Kürt halkının çıkarlarına göre hareket edilmesi gerektiğini söyledi. Ali, “Kobanê, Kürdistanî dayanışmayla IŞİD’in bitirildiği yerdi. Şimdi de halkların özgürlüğünü esas alan Ulusal Birlik projesinin başlangıç noktası olabilir” dedi.

PYD Fırat Bölgesi Yürütme Kurulu Üyesi Ehmed Şêxo da “Bu ziyaretin amacı, Kuzey ve Doğu Suriye’de Kürt partileri arasında devam eden birlik çalışmalarını sürdürmek ve Ulusal Birliği tartışmaktır” diye konuştu.

Ziyaretin ardından iki taraf da Kürt birliği adına benzer ziyaretlerin sürdürülmesi gerektiğini söyledi.

 

Anha