ENKS: Kamışlo’daki İHA saldırısı bir 'terör saldırısı'

ENKS heyeti, Kamışlo'da Türkiye'nin İHA saldırısında hayatını kaybedenlerin taziye çadırını ziyaret ederek saldırıyı kınadı. ENKS Başkanlık Kurulu Üyesi Nimet Davut, olayın 'terör saldırısı' olduğunu ve Kürtleri korumanın tek yolunun birlik olmak olduğunu söyledi.

ENKS: Kamışlo’daki İHA saldırısı bir 'terör saldırısı'

9 Kasım'da Rojava'nın Kamışlo kentinde düzenlenen İHA saldırısında, bir otomobil hedef alınmış ve saldırıda Rojava'nın tanınmış şahsiyetlerinden Yusuf Gulo, bir oğlu ve bir torunu hayatını kaybetti.

Yusuf Gulo, Mazlum Mustafa Gulo ve Muhammed Mahmut Gulo dün Kamışlo'da büyük bir merasimle toprağa verilmişti.

Suriye Kürt Ulusal Konseyi'nden (ENKS) bir heyet de bugün Türkiye'nin İHA saldırısında hayatını kaybedenler için kurulan taziye çadırını ziyaret etti.

“Bu olayı kınıyoruz”

ENKS Başkanlık Kurulu Üyesi Nimet Davut, taziye çadırında yaptığı konuşmada Kürt halkının yüz yüze kaldığı tehlikelere dikkat çekerek saldırı ve tehditlerden korunmanın yolunun ulusal birlikten geçtiğinin altını çizdi.

Davut, Yusuf Gulo'nun aile üyelerine yönelik saldırıyı 'terör saldırısı' olarak nitelendirdi ve saldırıyı kınadı.

Nimet Davut, Rûdaw'a yaptığı açıklamada “Bu olayı kınıyoruz, halkımıza yapılan bu katliamlar karşısında tek yol Kürtlerin birliğinden geçiyor. Kürtlerin hakları var, kimseye zulmetmedik ve herkesi yardım etmeye çağırıyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Ne olmuştu?

Türkiye, Kamışlo'nun Hilaliye ilçesinde bir aracı hedef almış , saldırı sonucunda 3 kişi hayatını kaybederken otomobil tamamen yanmıştı.

Hayatını kaybedenlerin Yusuf Gulo, Mazlum Mustafa Gulo ve Muhammed Mahmud Gulo oldukları bildirilmişti.

Bombalı saldırıda hayatını kaybeden Yusuf Gulo, 3 ay önce Rûdaw TV’de yayanlanan "Pencemor" programına konuk olmuş ve hayatını anlatmıştı

MSD: Hava sahası uçuşa kapatılmalı

Demokratik Suriye Meclisi (MSD), Türkiye’nin dün insansız hava aracı ile Rojava’nın Kamışlo kentinde bir otomobile düzenlediği saldırı hakkında açıklama yapmış, açıklamasında hava sahasının uçuşa kapatılması talebinde bulunmuştu: “Öte yandan uluslararası topluma hava sahasını Kuzey ve Doğu Suriye’ye kapatması çağrısı yapıyoruz. Uluslararası toplum aynı zamanda savaş suçları ve anlaşmaların ihlaline karşı da tavrını netleştirmeli. Yaşanan gelişmeler uluslararası kanunlara saygı gösterilmediğini ortaya çıkarıyor. Bölgenin istikrarının korunması ve DAİŞ gibi terörist grupların Kuzey ve Doğu Suriye’ye dönük tehlikesinin önüne geçilmesi için hava sahasının savaş uçaklarına kapatılması çağrısı yapıyoruz.” (Rudaw)