ENKS: PYD bize zulmediyor

ENKS Kurdistan Bölgesi temsilciliğinden Cedan Elî, "PYD'nin tek görevi ENKS'ye zulmetmek ve muhalefet etmektir. Yönetici ve üyelerimizi zindanlara atıyorlar. Biz irademizi onlara teslim etmediğimiz için, PYD'nin bu siyasetinden vazgeçmesi gerekiyor.” şeklinde konuştu.

ENKS: PYD bize zulmediyor

Suriye Kürt Ulusal Meclisi'nin Kurdistan Bölgesi Temsilciliğinden bir yetkili, ENKS'li bir heyetin Türkiye'ye gitmesini, "ENKS kirlidir!” şeklinde karşılayan PYD'nin bugünlerde Ankara ile görüşmeye hazır olduklarını açıklamasını tuhaf bir çelişki olarak nitelendirdi.

KDP.info'ya konuşan ENKS Kurdistan Bölgesi temsilciliğinden Cedan Elî, ENKS olarak her zaman sorunların çözümü için görüşmelere hazır olduklarını dile getirerek, tüm bu olumlu yaklaşımlarına rağmen PYD'nin kendi siyasi varlığını dayatarak PYD'ye katılmaya zorladığını, kendisinin dışındaki siyasi oluşumları kabul etmediğini vurguladı ve bu baskı ve dayatmaların kabul edilemez olduğunu söyledi.

ENKS yetkilisi, sözlerine şöyle devam etti:

"Biz kendimizi irade sahibi bir güç olarak görüyor ve ülkelerin bize yardım ettiğini söylüyoruz. Ancak PYD, bir yandan Türkiye ile diyaloğa hazır oldukları çağrısında bulunurken, diğer yandan Türkiye'nin bize yardım ettiğini belirterek bizim kirli olduğumuz iftirasında bulunuyorlar.”