Trump'tan, ABD Ordusu'na yardım etmeyin emri

Trump'tan, ABD Ordusu'na yardım etmeyin emri

Türkiye'nin Fırat'ın Doğusu'nu hedefleyen harekatının ilk aşamasında hava saldırılarıyla daha önceden belirlenmiş DSG güçlerine ait hedefler vurulmaya başlandı. Saldırıların ardından bir basın 

Bugün saat 16:00 sularında Türk Ordusu savaş uçakları, top, tank ve havanlarla Rojava'nın sınıra yakın bölgelerinde bulunan yerleşim birimlerini bombalamaya başladı. Saldırılar sonucu çok sayıda sivilin yaşamını kaybettiği veya yaralandığı bildiriliyor.

Saldırıların 600 km genişliğinde ve 40 km derinliğinde bir sahayı kapsadığı öğrenilirken, edinilen bilgilere göre saldırıların bu gece daha da şiddetleneceği ve Serê Kanî (Rasulayn) ile Girê Spî (Tel Abyad) kentlerine yakın konuşlanan Türkiye destekli cihatçıların saldırıya geçeceği dile getirildi.

Hava saldırıları ardından uluslararası toplumdan destek talebinde bulunan Demokratik Suriye Güçleri'nin (DSG), ABD'den acil hava desteği ve sivillerin korunması amacıyla Suriye hava sahasının Türk savaş uçaklarına kapatılması için talepte bulunduğu bildirildi.

Fox News Pentagon muhabiri Lucas Tomlinson DSG'nin çağrısını Twitter'da paylaştı.

"Syrian Kurds under bombardment from Turkish jets urgently request air support from U.S. and “No fly zone” to protect civilians: SDF statement"

"Türk jetlerinin bombardımanı altındaki Suriyeli Kürtler ABD'den acil hava desteği ve sivillerin korunması için "Uçuşa Yasak Bölge" talebinde bulundu: DSG Açıklaması"

Tomlinson'un bu paylaşımını alıntılayan Fox News'in Ulusal Güvenlik Muhabiri Jennifer Griffin, Kürtlerin bu çağrısının, ABD Başkanı Donald Trump'ın ABD Ordusu'na 'yardım edilmemesi' emrini verdiği için yanıtsız kaldığını dile getirdi.

"The US military has been ordered by President Trump not to help."