Erbil'de Fransa Vize Merkezi açıldı

Kürdistan Bölgesinde yaşayan vatandaşlara, turistlere ve yatırımcılara vize verilmesini kolaylaştırmak amacıyla Erbil'de Fransa Vize Merkezi açıldı.

Erbil'de Fransa Vize Merkezi açıldı

Fransa Vize Merkezinin açılışı Erbil’de Fransa’ın Kürdistan Bölgesi Başkonsolosu Jan Braim, Erbil Valisi Umed Xoşnaw, Kürdistan Bölgesi Dış İlişkiler Ofisi Başkanı Sefin Dizayi ve konsolosluktan yeklilerin katıldığı törenle gerçekleştirildi.

Jan Braim, törende yaptığı konuşmada, “Erbil'deki Fransa Konsolosluğu ülkemize daha fazla turist, iş adamı, öğrenci ve yatırımcı çekmeyi hedefliyor. Vize merkezinin çalışmaları bizim için çok önemli çünkü insanların Fransa'ya gelmesini kolaylaştırıyor.” dedi.

Merkezin 80 farklı ülkede hizmet verdiğini belirten Braim, merkezin vize görüşmeleri ile vize başvurularını kolaylaştırmak gibi birçok hedefi olduğuna işaret etti.

Vize görüşmelerinin ücretsiz olduğunu söyleyen Braim, “Vize görüşmesi için turizm ofislerine gitmenize gerek yok.” ifadesini kullandı.

Sefin Dizayi ise söz konusu merkezin açılmasının, Kürdistan Bölgesi vatandaşlarının rahatlıkla yurt dışına seyahat etmeleri ve geri dönmeleri için büyük bir fırsat olduğunu dile getirdi.

Kürdistan Bölgesi Dış İlişkiler Ofisi Başkanı Dizayi, “Burası resmi bir merkez ve vatandaşlar vize başvurusunu sadece buradan yapabilir.” diye konuştu.