PKK’den Peşmerge Güçleri’ne saldırı: 1 Peşmerge şehit düştü

PKK unsurlarının Duhok’un Amedi ilçesi yakınlarında Peşmerge Güçleri’ne düzenlediği saldırıda 1 Peşmerge'nin şehit olduğu bildirildi.

PKK’den Peşmerge Güçleri’ne saldırı: 1 Peşmerge şehit düştü

Duhok’un Amedi ilçesine bağlı Dêreşê köyü bölgesinde Peşmerge Güçleri ile PKK’liler arasında yaşanan çatışmada bir Roj Peşmergesinin hayatını kaybettiği belirtildi.

PKK’lilere ait bir aracın dün gece saat 11:300 sıralarında Dêreşê köyü bölgesinde Roj Peşmergelerine ait bir kontrol noktasından izinsiz geçmek istediğini ancak kendilerine izin verilmemesi üzerine Peşmerge’nin havaya ateş ettiğini söyledi.

PKK’lilerin karşılık vermesi üzerine yaşanan çatışmada Abdurrahman Emin adında bir Peşmergesinin hayatını kaybettiği bildirildi.

Resim

 Roj Peşmerge birlikleri komutanlarından Bedel Bendi, “Şehit düşen Teğmen Yardımcısı Abdurrahman Emin aslen Kuzey Kürdistanlıdır. Cenazesi Zaho’da toprağa verilecektir” dedi

PKK’ye yakın medyada yer alan haberlerde ise, örgütün askeri kanadı HPG’den olaya ilişkin henüz bir açıklama yapılmadığı ancak gerginlik esnasında 3 PKK’linin ağır yaralandığı iddia edildi.

Çatışma ve bombardımanlar nedeniyle 34 sivil hayatını kaybetti

PKK ile Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) arasında yaşanan çatışma ve bombardımanlar nedeniyle son 3 yılda sadece Duhok kentine bağlı sınır bölgelerinde 34 sivil hayatını kaybetti.

Yine son 3 yılda Duhok’a bağlı 6 köy boşaltılmak durumunda kaldı.

Önceki gün bir basın toplantısı düzenleyen Duhok Valisi Ali Teter, “PKK’nin varlığı, Türkiye ordusunun da PKK’yi vurma bahanesiyle gelmesi maalesef Kürdistan Bölgesi vatandaşlarına zarar vermektedir” demişti.

Taraflara aralarındaki sorunları diyalogla çözmesi çağrısında bulunan Teter, “Eğer savaşı devam ettirme kararı almışlar ise bize göre bu savaşı kendi evlerine götürmeliler. Neden savaşı başka ülkeye taşıyorlar başka insanların zarar görmesine sebep oluyorlar? Halkımız yoruldu, bu savaş nedeniyle 32 yıldır vatandaşlarımız atalarının topraklarından ayırılmış durumda yaşıyorlar. Kürdistan Bölgesi’nde devam eden bu savaşı kınıyoruz” diye konuşmuştu.

4 Kasım günü Çemanke yoluna mayın döşeyen PKK’liler Peşmerge konvoyunun geçtiği sırada patlatmıştı. Olayda bir Peşmerge şehit olmuş, ikisi de yaralanmıştı.

Daha sonra olay yerine giden Zerevani Güçlerine PKK’lilerce açılan ateş nedeniyle 2 Peşmerge daha yaralanmıştı.