Kerkük’te Çatışma; Kerkük Çimen bölgesinde Haşdi Şabi saldırı

Kerkük’te Haşdi Şabi milislerine yönelik saldırı geliştiği bildirildi. Olay hakkında BasNews’e bilgi veren Kerkük Polis Akademisi sorumlusu İdris Rafet, bu akşam üzeri Kerkük’e bağlı Çimen bölgesinde kimliği belirsiz kişiler tarafından Haşdi Şabi milislerine saldırı gerçekleştiğini söyledi.

Kerkük’te Çatışma; Kerkük Çimen bölgesinde Haşdi Şabi saldırı

Kerkük’te Haşdi Şabi milislerine yönelik saldırı geliştiği bildirildi.
Olay hakkında BasNews’e bilgi veren Kerkük Polis Akademisi sorumlusu İdris Rafet, bu akşam üzeri Kerkük’e bağlı Çimen bölgesinde kimliği belirsiz kişiler tarafından Haşdi Şabi milislerine saldırı gerçekleştiğini söyledi.


Kerkük halkının Haşdi Şabi milislerinden rahatsız olduğunun altını çizen İdris Rafet, “Onun için kimin saldırdığı bile beli değil. Kerkük bölgesinde herkes onların uygulamalarından rahatsızdır. Kerkük’te Penca Elî mahallesinde de yoğun silah sesleri gelmeye başladı.


Geçtiğimiz 16 Ekim’de İran destekli Şii milis yapılanması Haşdi Şabi Kerkük başta olmak üzere bir çok Kürdistani bölgeyi işgal etmişti. Haşdi Şabi’nin işgaliyle birlikte bölgede insan kaçırma, öldürme olayları yaşandı. Kentler yönetiminde görevli bir çok Kürt memur ve sorumlu görevlerinde uzaklaştırıldı.