Çin Erbil Başkonsolosluğu, Erbil'de vize hizmetleri departmanı açacak

Çin Halk Cumhuriyeti Erbil Başkonsolosu Liu Jun, Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ile yaptığı görüşmede, başkonsolosluğun Erbil'de vize hizmetleri departmanı açmayı planladığını duyurdu.

Çin Erbil Başkonsolosluğu, Erbil'de vize hizmetleri departmanı açacak

Kürdistan Bölgesi Başkanlığı'ndan bugün yapılan açıklamaya göre, Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani, Çin Halk Cumhuriyeti'nin yeni Erbil Başkonsolosu Liu Jun'u kabul etti.

Başkan Barzani Liu Jun'a yeni görevinde başarılar dileyerek, Kürdistan Bölgesi'ndeki ilgili makamların da Başkonsolosun başarısını garantileyeceğini vurguladı.

Görüşmeye dair yapılan açıklamada, Çin Halk Cumhuriyeti'nin Kürdistan Bölgesi ve Irak ile ilişkilerinin ele alındığı, ilişkileri güçlendirmeye ve ortak işbirliği alanlarını genişletmeye yönelik arzunun paylaşıldığı kaydedildi.

Çin Halk Cumhuriyeti Başkonsolosu Liu Jun’un, "Konsolosluğun yeni planlarından, vize hizmetleri departmanının açılması ve Erbil'de başkonsolosluk için yeni bir bina inşa edilmesi"nden söz ettiği belirtilirken, görüşmede bölgedeki genel durum hakkında da görüş alışverişinde bulunulduğu ifade edildi./Rudaw