Başkan Barzani: Kürdistan halkının talepleri meşrudur!

Başkan Mesud Barzani, Kürdistan halkının taleplerinin meşru olduğunu belirterek, “Yönetimde ortaklık, yasamada ittifak ve kamuda denge prensiplerinin dikkate alınması, sorunların çözümüne vesile olacaktır" dedi.

Başkan Barzani: Kürdistan halkının talepleri meşrudur!

Başkan Mesud Barzani, Kürdistan halkının taleplerinin meşru olduğunu belirterek, “Yönetimde ortaklık, yasamada ittifak ve kamuda denge prensiplerinin dikkate alınması, sorunların çözümüne vesile olacaktır" dedi.

Başkan Mesud Barzani bugün başkent Erbil’de Hadi Amiri’nin liderliğini yaptığı Fetih Koalisyonu temsilcilerinden oluşan heyeti kabul etti.

Başkan Barzani’nin resmi sitesinden yapılan açıklamaya göre görüşmede, Erbil ile Bağdat arasındaki sorunların çözümü konusunda görüş alışverişi yapıldı.

Fetih Koalisyonu temsilcileri, Kürdistan Demokrat Partisi’nin (KDP) Irak ve Kürdistan arasındaki sorunların çözümünde geçmişte ve bugün üstlendiği role dikkat çekti.

Fetih Koalisyonu heyeti, Erbil ve Bağdat arasındaki sorunların çözümünün iki tarafın yararına olduğunu kaydetti.

Başkan Barzani daha önce birçok Iraklı tarafla görüşmesinde olduğu gibi siyasi tarafların, yönetimde ortaklık, yasamada ittifak  ve kamuda denge gibi üç temel prensibe uyması gerektiğini belirtti.

Kürdistan halkının taleplerinin meşru olduğunu vurgulayan Başkan Barzani, “İlişkilerde yeni bir sayfanın açılması ve sorunların çözümü için bu prensipler dikkate alınmalı" dedi.