Başbakan Neçirvan Barzani: G. Kore'nin Kürdistan Bölgesi'ne desteklerini takdir ediyorum

Başkan Neçirvan Barzani Güney Kore’nin yeni atanan Erbil Başkonsolosu Cho Kijoung ile yaptığı görüşmede, Kürdistan Bölgesi’ne verdiği desteklerinden ötürü Güney Kore hükümetine ve halkına teşekkür etti.

Başbakan Neçirvan Barzani: G. Kore'nin Kürdistan Bölgesi'ne desteklerini takdir ediyorum

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani Güney Kore’nin yeni atanan Erbil Başkonsolosu Cho Kijoung’u kabul etti.

Kürdistan Bölgesi Başkanlık ofisinden yapılan açıklamada, Başkan Neçirvan Barzani, yeni Başkonsolosu göreve başlamasından dolayı tebrik etti ve başarılar diledi.

Başkan Neçirvan Barzani ayrıca yeni görevinde Kijoung'a tam desteğini yineleyerek, Güney Kore'nin insani işbirliği ve Zeitun Askeri Ekibi ve Kore Koica Ajansı aracılığıyla Kürdistan Bölgesi'ne verdiği desteklerini takdir ettiğini söyledi. 

Erbil Başkonsolosu Cho Kijoung ise görüşmede, ülkelerinin Kürdistan Bölgesi ile ilişkilerinin özel olduğunu belirterek ikili ilişkilerin daha da geliştirilmesini umut ettiklerini vurguladı. Ayrıca ülkesinin Kürdistan Bölgesi'ndeki faaliyetlerine, Koreli işletmeler için yatırım fırsatlarına ve Kürdistan Bölgesi'ndeki ülkesinin özel sektörünü teşvik etmeye ilişkin bir sunum yaptı.

Her iki taraf da ilişkilerin daha da geliştirilmesini, kültürel bağların genişletilmesini, eğitim alanında işbirliğini vurguladı. Görüşmede Irak ve Kürdistan Bölgesi'ndeki son siyasi durum ele alınan konular arasındaydı.